נושא: בעית "קפיצת" שרשרת באופניים תאריך: 3/5/2013 10:00:00 AM
מחבר/ת: רוני אוזנה
שלום לכולם,
אשמח אם תוכלו לעזור\לייעץ לי בנושא אופניים.
קניתי לפני חודשיים Specialized hardrock disc 2011 ביד 2 במצב מצוין ובמחיר טוב.
הייעוד של האופניים היה ועודנו רכיבה לעבודה על כביש, בערך 20 ק"מ ביום כלומר 100 בשבוע. אני מאוד מרוצה מהאופניים אם כי יש בעיה שחוזרת על עצמה. השרשרת "קופצת" כל הזמן ובעיקר כאשר אני מפעיל לחץ רב על הפדל בעיקר בעליות. "קופצת" הכוונה לתחושה של העברת הילוך ללא העברת הילוך בפועל. מאוד מרגיז ולא נותן לצבור תאוצה בעליות.
הלכתי עם האופניים לרשת ידועה והחליפו לי מספר דברים כגון שרשרת, גלגש"ים אחוריים וכבל העברת הילוכים. נאמר לי גם משהו על פלטה שבסוף לא החליפו ואין לי מושג מה הנחיצות שלה.
לאחר הטיפול הכל זרם מצוין והרגשתי כאילו יש לי אופניים חדשות. לאחר כ - 100-150 ק"מ רכיבה זה שוב התחיל אם כי במידה פחותה.
עכשיו, אני אדם שמאוד אוהב לטפל לבד ורציתי לדעת אם יש משהו שאני עושה לא טוב. 1. האם יכול להיות שהשרשרת פשוט לא נקיה מספיק ודביקה יותר מדי ולכן קופצת? 2. כל כמה זמן או ק"מ צריך לנקות ולשמן את השרשרת ? 3. חיפשתי אתר שמתאר את כל חלקי האופניים ותפקידם כדי לא להיות בור מידי. האם יש כזה?
הסיבה שאני חושש לאותה רשת היא שהרגשתי מעט חוסר אמינות.
את כל המכתב הארוך הזה כתבתי גם לבעל חנות אופניים נוסף והוא כתב לי את התשובה הבאה : כנראה שהעבירו הילוכים בצורה אגרסיבית מדי או ללא פידול. בקצב הזה אתה תשחק שרשראות ותיאלץ להחליף כבל הילוכים מדי פעם.
או שלא הבנתי מה הוא כתב ואיך אני יכול לפתור את הבעיה או שהוא נפנף אותי.
תודה מראש וסליחה על החפירה
רוני
|