הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/6/2013 6:43:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  ערן מנשה עם תוכן  משאבת blackburn
נושא: משאבת blackburn תאריך: 9/6/2013 6:43:00 AM
מחבר/ת: ערן מנשה

לפי מה שתארת והתמונה שצירפת המשאבה היא מדגם Blackburn Mountain AnyValve, כלומר בעלת ראש "חכם" שמתאים עצמו לכל ונטיל בצורת אוטומטית (דומה ברעיון למשאבה אחרת שברשותי Planetbike Micromite)

במקרה הזה, החלק דמוי הונטיל הוא חלק מתכתי שנמצא עמוק בתוך ראש המשאבה והוא מגנטי, כלומר כשאתה מחבר את ראש המשאבה לונטיל שריידר (רכב) החלק המתכתי לוחץ על ליבת הונטיל של השריידר כד שניתן יהיה לנפח - כמו בכל משאבה אחרת לונטילים כאלה.
אותו חלק מתכתי, כשאתה מחבר לונטיל פרסטה (צרפתי), נכנס פנימה והחור בראש המשאבה מתארך לקבלת הונטיל. כשאתה מפרק את המשאבה מהונטיל החלק המתכתי קופץ חזרה למקומו מכוח משיכת המגנט.

חוברת משתמש של המשאבה - שלא ממש מסבירה את אופן השימוש - http://www.blackburndesign.com/blackburn/wp-content/uploads/2013/04/mini_pump_anyvalve.pdf

מקווה שההסבר מספק :)

בנימה אישית... אני פחות אוהב את המשאבה עם הראש ה"חכם" וחזרתי לפני זמן רב למשאבה הפשוטה שמשמשת אותי נאמנה כבר הרבה שנים. הסיבה לכך היא שכאשר אני נתקע בשטח וצריך אותה לא ממש בא לי באמצע השטח (לפעמים בחום או בחושך) להתעסק עם הראש ה"חכם" שלא תמיד פועל כמו שאני רוצה ואני מעדיף את הראש ה"טיפש" והאמין.

חזרה לפורום