הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

11/19/2013 8:40:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  במערכת של שימאנו החלפתי כשהבלמים כבר היו מורכבים
נושא: במערכת של שימאנו החלפתי כשהבלמים כבר היו מורכבים תאריך: 11/19/2013 8:40:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

על האופניים.
אין צורך בפירוק מלא - רק לפרק את הצינור מכל אחת מהידיות, ולהרכיב בידית השניה. אם לא מטפטף שמן נכנס מעט מאד אויר, ופעולת בלידינג פשוטה (כאמור, זה שימאנו) פוטרת את כל הבעיות.
מאז לא צריך "להתרגל" ולעשות "התעמלות מוח" בכל פעם שעוברים מאופנוע לאופניים ולהיפך...

כל האופניים שלי, כולל אופני הכביש, וכן האופניים של האשה והילדים מורכבים כך שהידית הימנית בולמת גלגל קדמי. זה יותר הגיוני בכלל (בודאי לימניים) אבל הופך להיות חשוב עד חיוני למי שרוכב גם על אופנוע.

דרך אגב, שימו לב שמרבית האופניים לילדים קטנים, שמגיעים עם בלם טורפדו בגלגל האחורי, מגיעים עם ידית בלם קדמי ביד ימין.

ועוד דרך אגב (אם כבר...) - בלמי הדיסק בנויים כך שהמסלול ה"טבעי" לכבל עובר מידית ימין לגלגל קדמי. נכון שבחלק מהידיות החדישות יש נסיון להוצאת הצינור מן הידית בכיוון שכאילו מתאים להרכבה הפוכה, אבל זה פתטי ומיותר. אני החלטתי כחודשיים אחרי שקניתי את אופני ההרים הראשונים שלי שאני מיישר קו עם האופנוע (והקטנוע עוד יותר), ומאז חיי טובים :suss:

רק לא להשאיל את האופניים לחברים בלי להדגיש להם היטב את ההבדל. ככל שהרוכב מנוסה יותר כך זה מסוכן יותר :dead:

חזרה לפורום