הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/14/2014 6:12:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  or yo עם תוכן  נראה לי שהתבלבלת (?)
נושא: נראה לי שהתבלבלת (?) תאריך: 9/14/2014 6:12:00 PM
מחבר/ת: or yo

אם כבר, ההנחה היא שלאנשים ´קטנים´ (נמוכים זו מילה קצת יותר מתאימה..) לא מומלץ 29... בגלל זה מספר חברות הפסיקו לייצר אופני 29 במידה סמול.

גודל הגלגל לא קשור באופן הדוק לגובה, אבל בכלליות הרבה אנשים גבוהים ירגישו בנוח יותר על גלגל גדול, כמו שהרבה אנשים נמוכים ירגישו בנוח יותר על גלגל קטן. בכל מקרה - זה לא העניין המרכזי כאן.

השאלה היא איזה תוואי שטח אתה רוכב, ובעיקר באיזה תוואי שטח אתה *באמת* רוצה לרכב.

אם 80% מהרכיבות שלך הם במסלולים סטייל בן שמן, ייתכן מאוד שאופני 29" על 120ממ ירגישו לך תענוג.
אם 80% מהרכיבות שלך הם במסלולים סטייל קנדה, ייתכן שאופני 27" על 120/140ממ ירגישו לך טוב יותר.

הכל זה עניין של טרייד אוף:
גלגל גדול = יציבות ושמירת מהירות טובה יותר, דריסת מכשולים עדיפה
גלגל קטן = תאוצה זריזה יותר, תמרון קל יותר בסיבובים

בולם ארוך מהלך = כבד יותר, טוב יותר בספיגת מהמורות קשות (דרופים לדוגמא), הגאומטריה של האופניים תהיה ´אגרסיבית´ יותר קרי יותר השענות אחורה
בולם קצר מהלך = פחות ´בובינג´ ובכלליות ההיפך ממה שרשום לעיל

אישית הייתי ממליץ לך על אופני TRAIL ולא אופני AM - קרי 29" על 120ממ, נניח TREK FUEL.
למה ?
29 כי בתוואי שטח שאתה מתאר שמירת מהירות חשובה לי יותר מאשר תאוצה ממקום, וכי אני אעדיף שמירה על אינרציה מאשר יכולת תמרון בסוויצ´בקים.
120ממ כי עוד לא פגשתי רוכב מתחיל/בינוני שבאמת מנצל 140ממ, וכן פגשתי הרבה רוכבים כאלו שרכשו 140/160ממ ואכלו הרבה קש בעליות.

חזרה לפורום