הרים - אתר האופניים הגדול בישראל


טקסט הודעת פורום

12/3/2002 4:14:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  ליאת גלר עם תוכן  כמה הערות בחזרה
נושא: כמה הערות בחזרה תאריך: 12/3/2002 4:14:00 PM
מחבר/ת: ליאת גלר

באחד הקורסים שלקחתי באוניברסיטה
("פוליטיקה של זכויות אדם") אמר המרצה לסטודנטים בכיתה שהם לעולם לא יוכלו להבין את הפחד הבסיסי שיש לסטודנטית כשהיא הולכת לבד מהקמפוס לדירה שלה בערב או בלילה. לא כי הם שוביניסטים או משהו, אלא כי ראיית העולם שלהם שונה מעצם זה שהם גברים וחיים תחת סט מערכות וחוקים שונה.
אותו כנ"ל כאן - אני לא אומרת שהרוכבים הם שוביניסטים, ונקודת המוצא שלי היא לא סקסיסטית אלא פשוט להביא לכם נקודת מבט שונה על איך דברים נראים - מנקודת המבט שלי כאישה.
שוב - אני לא אומרת שהרוכבים שוביניסטים, ולמעלה מזאת, אני לא מבקשת מאף אחד לעבור מטמורפוזה, אלא (כאמור) סתם לתת נקודת מבט אחרת. תקרא לזה סקירה או משה כזה.

ועוד נקודה למחשבה - רק מעצם ההכרה בהבדלים, מקורם וכיצד הם כן או לא מביאים לדיכוי של אוכלוסיה זו או אחרת (ואני לא מדברת על קהילת רוכבי האופניים בישראל אלא על החברה הישראלית והעולמית בכלל) ניתן לעקור אותם מן השורש.



חזרה לפורום