נושא: בשום פנים ואופן לא WD40 תאריך: 9/14/2005 3:57:00 PM
מחבר/ת: שחר שטייף
חס ושלום חלילה וחס. שומר אופניו ירחק מ WD40 כמו מאש. WD40 אינו שמן אלא ממס שומנים ומסיר חלודה חודר. האפקט הראשוני הוא אומנם שחרור של חוליות תקועות ומראה נקי ומבריק אבל כאשר הממס מתנדף הוא משאיר אחריו אדמה חרוכה, או יותר נכון לומר - מתכת חשופה. אם לא תצפה את המתכת בחומר סיכה שיחצוץ בינה לבין האטמוספירה אתה צפוי לקבל "ג´ינג´ים" על השרשרת ועוד מריעין בישין. את השרשרת יש לשמן בשמן "יבש" דהיינו שמן שמתייבש ומשאיר על השרשרת שכבה דקה של חומר אינרטי כמו סיליקון או טפלון או שעווה שמונע חלודה ומאפשר החלקה של מתכת מול מתכת. שמן יבש יגן על השרשרת מחלודה, יספק סיכה לתנועה חלקה ושקטה ולא יספח אל השרשרת אבק שהופך, במגע עם שמן רטוב, לעיסת בוץ/זפת מצמיתה. שמן "רטוב" מומלץ לשימוש רק לקראת רכיבות רטובות (בגשם או מסלולים רטובים כמו נחל כזיב בחורף, או רכיבות במסלולים רבי שלוליות ובוץ). את השמן יש לשים לקראת הרכיבה על גבי השמן היבש הרגיל, להוסיף במהלך הרכיבה במידת הצורך (לא לשכוח לשים בקבוק שמן בתיק הגב ברכיבות חורף) ובסיום הרכיבה, אחרי שטיפת האופניים מהבוץ וייבושם, יש לשמן שוב בשמן יבש עד לרכיבה הבאה.
WD40 הוא ממס חזק בעל נדיפות בינונית והוא חומר שמפרק שומנים ופולימרים ובזאת נזקו הגדול: חדירה של חומר כזה למיסב (נאבה, ציר מרכזי, הד-סט) תפרק את הגריז שבמיסב, תייבש אותו ותקרב את קיצו. מגע של חומר כזה בחלקי גומי ופלסטיק יביא לאחר זמן מה לפרוק של הפולימר, הופעת סדקים ואיבוד התכונות האלסטיות. אם אתה משתמש ב WD40 לצורך ניקוי השרשרת (החומר יסיר זפת מהשרשרת ביעילות רבה) עליך להקפיד שהחומר לא יבוא במגע עם מיסבים וחלקי גומי (צמיגים, ידיות) ואחרי השימוש עליך לשמן כראוי בשמן של ממש.
שמנים ניתן להשיג במרבית חנויות האופניים. לבעלי מעצורי V אפשר להשתמש בתרסיסים ללא חשש. לבעלי מעצורי דיסק מומלץ להשתמש בנוזל בצובר שמטפטפים אותו על השרשרת באמצעות פיה מחודדת. תרסיסים סופם להגיע לרוטור ומשם לרפידות המעצור מה שיביא למותן בטרם עת של הרפידות.
|