הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/29/2006 9:17:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  שחר שטייף עם תוכן  בוא נעשה השוואה
נושא: בוא נעשה השוואה תאריך: 9/29/2006 9:17:00 AM
מחבר/ת: שחר שטייף

את ההשוואה אני מבצע לפי סדר החשיבות של הרכיבים:

שלדה: דמיון מפתיע בגיאוטריה (זוויות, אורכים). שים לב שמה ש K2 מכנים "לארג´" נקרא אצל טרק "מדיום" לכן שומה עליך למדוד את האופניים לפני הרכישה ולוודא שהמידה מתאימה עבורך. תיקו.

מזלג: לטרק מזלג בעל מהלך קצר יותר אבל עם נעילה. מדובר בדגם חדש לעומת ה J1 שכבר לא מופיע בקטלוגים של רוקשוקס. שני המזלגות סובלים מקשיחות צידית נמוכה ומבחינה זו המהלך הקצר הוא ייתרון (ככל שהמזלג קצר יותר כך הוא מתפתל פחות) ולרכיבת שבילים וסינגלים גם 80 מ´מ יספיקו. טרק מנצחים בנקודות, אבל ממש בקושי.

גלגלים: טרק מגיעים עם חישוק בסיסי של בונטריגר ונאבה בסיסית של שימאנו "עם הכנה לדיסק". בסך הכל גלגל בסיסי למדי בלי שום הפתעות מיוחדות. גם החישוקים של K2 פשוטים למדי והנאבות (גם הן מותאמות לדיסק) חסרות שם. תיקו.

מעצורים: K2 מתהדרים במעצורי דיסק מכאניים. במקרה של שמיניות בגלגל מעצור דיסק מהווה ייתרון לעומת מעצור V שינוטרל. למעצור דיסק יש גם עמידות טובה יותר לבוץ - פשוט מפני שאין לבוץ איפה להיתפש ולתקוע את הגלגל. החיסרון הוא שהגלגל יצבור עליו שכבות בוץ הולכות ועבות עד שהבוץ יגיע לשרשרת ו"הופ" נשבר לך המעביר האחורי. על הטרק מותקנים מעצורי V לגמרי לא רעים של AVID. מבחינת כושר העצירה והמודולציה לא יהיה הבדל של ממש בין המעצורים. מעצור דיסק מכאני לאנותן חוויית עצירה נעימה יותר מאשר מעצור V טוב. סיכום: נצחון ל K2 אבל אתה חייב לגלות אחריות כשאתה מגיע לבוץ כדי לא להפוך את הנצחון לנצחון פירוס.

קראנק: הפעם ה K2 לוקח את הגביע בהליכה. בין כל חלקי מערכת ההינע הקראנק הוא המערכת החשובה ביותר וטרק התקמצנו ושמו קראנק שההגדרה שהכי מתאימה לו היא "זול". וחבל... מפני שבשאר חלקי מערכת ההינע הרכיבים על הטרק זהים או עדיפים (הקסטה) על ה K2.

צמיגים: מוטאנו-ראפטור שמגיעים על ה K2 מספקים אחיזה מצויינת ועמידות טובה לשחיקה אבל הם כבדים ולא מתנקים טוב מבוץ. ה AC של בונטריגר (שמותקנים על הטרק) קלים יותר. נותנים אחיזה מצויינת וגם ניקוי בוץ טוב אבל הם סובלים משחיקה מהירה יחסית למוטנו-רפטור. תיקו.

בכל הנוגע לשאר החלקים: K2 מתבססים בעיקר על רכיבים של WTB בעוד טרק מתבססים (כצפוי) על בונטריגר. האוכף של ה K2 (ספיד-V) מעט רחב לטעמי ואם אפשר הייתי מחליף אותו ב "רוקט-V" במעמד הקניה. בכל מקרה על האוכפים של WTB יש לי להגיד רק מילים טובות. פדלים - אם אתה מגיע עם בסיס של רכיבת כביש אני מניח שתחליף את הפלטפורמות עלומות השם שמופיעות על שני הדגמים בפדל עם קליט לכן לא אתייחס לנושא.

מקווה שתרמתי במשהו לבלבול וחוסר הוודאות שלך... :p

חזרה לפורום