הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/19/2006 6:01:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  כנראה הצלבת הילוכים
נושא: כנראה הצלבת הילוכים תאריך: 10/19/2006 6:01:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

אני רוצה לחדד את דבריו של צחי:
בדיווש לאחור אין כל משמעות למעביר הקדמי. למעשה, הוא נוגע בשרשרת אך ורק בזמן העברת הילוך (אם הוא מכוון נכון), ובכלל לא אמור לגעת בשמן דיווש רגיל. אם הוא נוגע - יש לכון את ההילוכים.
נראה לי שהסיכוי לעיקום בגלג"ש קדמי הוא נמוך: במקרה כזה היית חווה בעיות גם בדיווש רגיל, קדימה.

מרבית הסיכויים שזה קורה בשל הצלבת הילוכים. הצלבה היא מצב שבו משתמשים בגלגלי שיניים שאינם זה מול זה (למשל: 1-9). מצב זה אינו מומלץ בעיקר משום שהוא מפעיל עומסים צידיים על השרשרת, בזמן שהיא אמורה לעמוד בעיקר במתיחה. מצב של הצלבה גם מגדיל את השחיקה של השרשרת ומקצר את חייה וחיי גלגלי השיניים.
בנוסף לכל האמור לעיל, דיווש לאחור במצב הצלבה עלול לגרום לנפילת שרשרת מגלגל השניים, כמו שתיארת.
אלא אם כן שדרגת, האופניים שלך הם עם 24 הילוכים, כלומר 3X8. המצב הטוב ביותר למערכות הוא להשתמש בארבעה גלגלי שיניים מאחור על כל קדמי, כדלהלן:
קדמי קטן ביותר: 1-4 (ארבעת הגדולים מאחור)
קדמי אמצעי: 3-6 (ארבעת האמצעיים)
קדמי גדול ביותר: 5-8 (ארבעת הקטנים ביותר).
שנים עשר השילובים שתיארתי מכסים את כל טוחי ההילוכים השימושיים. כל המצבים האחרים הם הכפלות של אלה.
אבל לא תמיד נוח להשתמש רק באלה, למשל - בעליה לא קשה מדי, אם אני במצב 2-4, אוכל להוריד רק הילוך אחד (2-3), ואז עלי להוריד בקדמי. הורדת הילוך מלפנים וגם מאחור ביחד איננה נוחה, ומחייבת זמן ארוך יותר ללא דיווש. במצב כזה אעדיף להוריד אפילו ל2-2, בידיעה שזה לא בריא למערכת, על מנת להשלים את העליה.
הצלבות קיצוניות לא מומלצות בשום מקרה, משום שהן עלולות לגרום לנזק משמעותי, עד כדי קריעת שרשרת.

בהצלחה

חזרה לפורום