נושא: אתה רוצה רכיבת כביש תחרותית או "טורינג" ? תאריך: 10/25/2006 11:51:00 AM
מחבר/ת: שחר שטייף
מתיאור הרכיבות שאתה מתכנן נראה לי שאתה מחפש אופני "טורינג" ששונים במקצת מאופני כביש תחרותיים. מדובר בכידון קצת יותר גבוה, צמיגים קצת יותר עבים ומנשאים להתקנת ציוד נוסף (בעיקר מים אני מניח). המערכות דומות לאלו של אופני כביש אבל תנוחת הרכיבה הגבוהה יותר מקלה על הרוכב ברכיבות ארוכות. כדאי לחפש שלדת פלדה "כרומולי" שבזכות גמישותה מספקת קצת בידוד מהכביש.
אם אתה מחפש אופני כביש "פרופר" מדובר על שלדת אלומיניום קלילה ומזלג קרבון. (גם פה יש משוגעים לדבר שיעדיפו פלדה). למטרות תחרותיות מקובל להתקין מערכות ברמת "שימנו 105" וצפונה. למטרות של כושר והנאה אפשר לחסוך לא מעט בשימוש במערכות מדרגות נמוכות יותר. מתחרים נוהגים להשתמש בקראנק "דאבל" בעל שתי פלטות בלבד. אם אתה מטייל וצופה לרכוב גם בעליות אני ממליץ שתצטייד בקראנק "טריפל" (שמצריך גם מעביר אחורי עם "קייג´" ארוך) שיקל על ברכיך ושריריך בעליות.
רמת המחיר שציינת תאפשר לך לרכוש זוג משומש ברמה טובה או חדש ברמה נמוכה. אין סיבה לחשוש מאופני כביש משומשים. כל עוד השלדה תקינה והמערכות עברו בדיקה וכיוון תוכל לרכוב בהנאה ללא סימני שאלה לגבי ההתעללות שהאופניים עברו אצל המשתמש הקודם.
שים לב שמידת האופניים חשובה מאד ועליך להבטיח התאמה מלאה. פאופני שטח מידה קטנה מדי יכולה לשפר את השליטה. באופני כביש מידה קטנה מידי הופכת לסיוט.
לגבי אוכף - לרכיבות ארוכות הצטייד באוכף נוח ואל תחפש את האוכף הקליל והנוקשה. אני משתמש באותו דגם של אוכף (WTB ROCKET) הן באופני השטח ובאופני הכביש.
|