נושא: איך מכוונים דיסקים מכאנים? תאריך: 11/1/2006 12:14:00 AM
מחבר/ת: שחר
אהלן!
עד לפני יום האמנתי שהדיסק המכאני שלי לעולם לא ממש יוכל לנעול את הגלגל אלא אם אבלום בעזרת 10 אצבעות, בערך. אתמול הייתי אצל ´אמין´ באילת ואני יכול לדבר רק בשבכם, והרבה*. בחור בשם ערן התעסק לי בדיסק האחורי ועכשיו הוא בולם חד ומדוייק. הדיסק הקדמי הרבה יותר עמום - צריך ללחוץ יותר ואי אפשר להתקרב לאותו כוח בעצירה. ניסיתי לשאול את הבחור מה אני צריך לעשות כדי לכוון את הקדמי בעצמי באותה צורה, הוא אמר שצריך לדאוג שהמנגנון יושב במקביל לדיסק ובאמצע, (בנוסף שמתי לב שהוא כיוון את המנוף של הבולם עד המקסימום, ז"א הוא לא נמשך ע"י הקבל במצב רפוי אלא יושב על המגבלה הפיסית של המנוף) - וכך עשיתי, רק שהכל ללא הועיל, והברקס הזה מחבב אותי עוד פחות עכשיו. :\
חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי מידע על כיוון דיסק אבל לא מצאתי, אשמח לכל עזרה!
Ironhorse maverick disk 2007
האוזן הראשונה נשברה חודשיים אחרי הקניה, מתוכם חודש עדיין הייתי בצבא ושבועיים לפני השבירה הייתי בבדיקה מקיפה בחנות האופניים X ברמת גן. נאמר לי שהברקסים שלי לא יבלמו יותר חזק אלא אם אחליף רפידות ונאמר לי שהכל בסדר עם האופניים שלי. האוזן נשברה סתם ככה, בנסיעה בקיבוץ, בכלל בהאטה, בלי שום משקל על הפדאלים. המוכר התפשר על עלות החלק במקום תשלום מלא-50 ש"ח.
בפעם השניה (הפעם) המוכר ברמת גן כבר לא הסכים לספוג את העלות. הוא דרש 100 שקלים בעוד החנות באילת דרשה רק 70 שקלים. עכשיו. אולי אני טיפש, אבל אפילו בלי המע"מ, לא נראה לי שהעלות המקורית של החלק היתה 50 שקלים. ואם לא די בכך, ערן מהחנות אמין באילת גם סידר לי שמיניות בשני הגלגלים, סידר את הדיסק האחורי, ועשה הרבה מאוד כדי לאתר איזה רעש שיש לי לפעמים מהציר המרכזי. על כל זה הוא דרש עשרה שקלים.
אבל כל זה סיפרתי סתם כדי לתת קרדיט לחבר´ה מאילת... הנושא הוא הברקסים. ;)
|