נושא: אופניים לאנשים רווי נחת תאריך: 11/16/2006 6:38:00 PM
מחבר/ת: שחר שטייף
השלדה אינה האלמנט הבעייתי לרוכבים רווי נחת. מרבית השלדות מסוגלות לעמוד במעמסה שמפעיל עליהן רוכב בעל היקף מותן מעל הממוצע. הרכיבים הבעייתיים הם הגלגלים והמזלג.
נתחיל במזלג: אני ממליץ להצטייד במזלג בעל קשיחות צידית גבוהה. רוכב מזה רעב יוכל אולי לשלוט באופניים בעלי מזלג עם קשיחות של ספגטי מבושל. רוכב כבד יסובב את הכידון לאן שיסובב אבל הגלגל יפנה לאן שהוא (הגלגל) ירצה. מזלג קפיץ פלדה עדיף על מזלג אוויר מחשש לפקיעת האטמים (לחץ האוויר הראשוני נגזר ממשקל הרוכב).
נמשיך בגלגל: רצוי מאד להצטייד בחישוק מחוזק בעל דופן כפולה. לא להתבייש ולבחור בחישוק שמיועד במקור לסגנון "פרי-רייד". כדאי להקפיד על בניה אצל בונה גלגלים מקצועי שיוציא תחת ידיו גלגל מאוזן שאינו רגיש לפגעי הסביבה.
ומהגלגל לצמיגים (אני מתכוון לאלו שעל החישוק): למשקל 150 ק´ג אני ממליץ להצטייד בצמיגים ברוחב 2.3 לפחות. צמיג דק יותר יצריך ניפוח ללחצי אוויר גבוהים שיקצרו את חייו ויהפכו את הרכיבה לחוויה סגפנית. צמיג רחב = לחץ אוויר נמוך יותר ורכיבה רכה יותר. אני ממליץ גם לנסות להשתמש בערכת טיובלס שתמנע חשש לצביטות פנימית.
לגבי שבירת שלדות: שלדות נשברו גם לרזים וגם לכבדים. הסיבות, לרוב, אינן קשורות ישירות למשקל הרוכב אלא הן תוצאה של כשל הנדסי ושימוש בלתי הולם. נכון שרוכב כבד יכול להוציא את השלדה ממעטפת הביצועים בקלות רבה יותר אבל שלדה שתוכננה ונבנתה כהלכה תוכל לשאת אותך ואת ציודך ללא בעיות מיוחדות. שלדה שמיועדת במקור לשימושים אגרסיביים (למשל שלדת "שבילים" אן אפילו שלדת פרי-רייד) מתוכננת לעמוד במאמצים כבדים יותר אבל תצטרך להתייחס לגיאומטריה ותנוחת הרכיבה שאינן בהכרח נוחות ומתאימות לסגנון הרכיבה שאתה מעדיף.
|