נושא: עשה זאת בעצמך - Bash Ring - מגן גלגל"ש קדמי תאריך: 12/5/2006 2:58:00 PM
מחבר/ת: שחר ל
Ironhorse Maveric Disk 2007
זהו מגן גלגלי השיניים הקדמי שלי. הוא עשוי מטבעת אוקולון בעלת קוטר חיצוני של 20 ס"מ, פנימי של 10 ס"מ, ועובי של 7 מ"מ. את האוקולון היקר אפשר להשיג בחתיכה ריבועית אחת בכ-70 ש"ח, (20X20X1) או מוכן בצורת הטבעת אצל כל בעל מלאכה רציני, תמורת כ-160 ש"ח. את האוקולון הזול ניתן למצוא בטבע תמורת כ-30 ש"ח, בצורה של... קרש חיתוך. מדובר האמנם בחומר פחות איכותי, אך מנסיוני איתו (סנפירים לגלשנים) הוא חזק מספיק. התמזל מזלי וחתכתי את הקרש על מחרטה. היה כיף. הקראנק שלי לא מתפרק, ז"א הוא תפוס על ניטים קבועים, והאופציה היחידה שלי להוסיף עליו היתה להשתמש בחורים החיצוניים ביותר שעוברים רק דרך גלגל השיניים הגדול ביותר, שמיועדים להרכיב עליהם מגן גלג"ש פשוט, כנגד תפיסת המכנסיים בגלגל"ש. המשמעות היא שבמכה חזקה אולי יתעקם גלגל השיניים הגדול. בין טבעת האוקולון לבין גלגל השיניים ישנם שני אומים 6 מ"מ ושתי שייבות ליצור מספיק רווח בשביל שמעביר השרשרת יוכל לעלות להילוך השלישי בלי לגעת בכלום, וכמובן שכל העסק מחובר למקומו בעזרת ניטים 5 מ"מ (די ארוכים.) על זרוע הפדאל יש מין פין כזה, ממש מעצבן. הוא מונע מהשרשרת ליפול ולהתפס במקומות לא לעניין אם היא קופצת מהגלגל"ש הגדול למטה, ובמקרה שלי הוא נורא הפריע והייתי צריך לקדוח לו חור בדיוק במקום הנכון עם ´תעלה מכינה´, כי יש רווח מאוד קטן בינו לבין הגלגל"ש הגדול, כ-4 מ"מ נדמה לי, ולכן הייתי צריך לתאם את כל החלק היטב כדי שיוכל להחליק למקום. כמו כן, גם זרוע הפדאל מפריעה לטבעת, והיה צורך לשייף חלק ניכר ממנה עד שהיא לא הפריעה לטבעת.
-עכשיו אפשר לתקוף עצמים גבוהים בלי פחד!
|