נושא: כמה תובנות תאריך: 1/7/2007 10:28:00 AM
מחבר/ת: אנונימוס
תודה לכל המשיבים. למי שמעונין, ישנה כתבה על אופני GT לה בגליון יולי של מגזין MOUTAINBIKE. אני קבלתי את הגליון הזה של המגזין בעקבות יוזמתו הברוכה של דרור סופר לאפשר לנו לקבל גליון דוגמא בחינם במסגרת חברותנו באתר הרים.
איני מחפש לקנות אופנים כאלה. סגנון הרכיבה שלי הוא XC ולכן תהיתי אם יש אופני XC שמשתמשים במערכת כזו.
ישנו יצרן אופנים נוסף, שידוע לי עליו כמי ששתמש במערכת נקסוס של שימנו. יצרן זה גם הסיר וביטל את השרשרת ומשתמש במערכת תמסורת להעברת הכח מהרוכב לגלגל האחורי (מישהו פירסם זאת כאן באתר לפני זמן מה) לכל המעונינים הקישור לאתר היצרן הזה הוא www.christini.com
רוכב ממוצע על אופני הרים בעלי 27 הילוכים משתמש בסה"כ בכ-12 הלוכים מתוך ה-27 על מנת להמנע מהצלבות. כך ש-8 הלוכים של מערכת התמסורת הפנימית (בתלות ביחסי ההעברה) מכסים תחום די דומה. ישנה טענה שמערכת נקסוס מקבילה למערכת של 20 הלוכים בשיטה הקימת.
שימנו מציעים את מערכת הנקסוס עם מספר יחסי תמסורת הנתנים לשנוי בעת רכישתה לפי צרכי ואופי הרכיבה של המשתמש.
למערכת ההלוכים הפנימית יתרונות רבים כמו היכולת לשנות הלוכים ללא צורך בדווש ושמירת מערכת ההנעה בתנועה, העברת הלוכים חלקה וללא קפיצו, האפשרות להעביר הלוכים ללא צורך בהורדת העומס על המערכת, ועוד. המערכת אמורה להיות ללא טיפול ובעלת אמינות גדולה.
להבנתי המוגבלת, עקב אכילס של כל אופני ההרים (בהנחה ששאר המערכות הן ברמה סבירה) הוא המעביר האחרי הבולט כלפי מטה ואשר מתכופף, נשבר, נסתם ומתפרק (מחק את המיותר :D ) כפונקציה של תנאי השטח שבו רוכבים והארועים שהאופנים עוברים בתנאים אלה (בוץ, פגיעה בזיז סלע, נפילה). יצרני האופנים בנו מנגנון הגנה למקרים אלה-- האוזן של המעביר האחורי. אוזן זו מתפקדת כנתיך חשמל ביתי והיא נשברת בתנאים חמורים על מנת למנוע פגיעה במערכת היקרה ביותר באופנים שלנו-השילדה. אך כמו כל נתיך חשמלי, שמנתק לנו את החשמל בבית בעקבות ארוע חשמלי, כך גם האוזן לאחר שבירתה משביתה את פעילות האופנים ןמחיבת אותנו ללכת לצדם. מערכת ההלוכים הפנימית מחוסנת מפני כל המצבים הללו ועשויה להעניק חווית רכיבה מספקת לרוכבי XC ואחרים.
ועכשיו בחזרה לשאלתי המקורית. האם מישהו מכיר יצרן המשווק אופני XC המשתמשים במערכת ההלוכים הזו?
|