נושא: כסא ילדים תאריך: 1/8/2007 10:01:00 AM
מחבר/ת: צחי בר סלע
גם אני עומד בפני ההתלבטות של כסא הילדים.
הערה בנוגע לשני סוגי הכסאות: ראיתי שסבלים המתחברים למוט המושב מיועדים למשקל מתחת ל-10 ק"ג. כסא למוט שלדה (בתמונה) ניתן לחיבור גם למוט המושב וכסא לסבל ניתן לחבר על סבל למוט המושב. מכיוון שבני, לדוגמא, (ואני יודע שהוא מגודל :) ), בן 6.5 חודשים ושוקל 9 קילו. כאשר הוא יוכל לשבת, משקלו (כולל בגדים והכסא) יהיה מעבר למומלץ... אני לא מאמין שחברה תתן אחריות על שלדה שנשברה בחיבור הכסא בגלל שימוש כזה. מצד שני אני שוקל 90 קילו ויושב על הכסא כשצריך... :confused:
כסא המצריך סבל יכול להתאים לילד כבד יותר. מיקום נמוך יתן (1) מרכז כובד נמוך שיעזור ליציבות ו-(2) תנועה קטנה יותר של הילד בירידת מדרגה (מדרכה). כסא המצריך סבל דורש אופני ז"ק חוץ ממקרים מיוחדים (התאמות מיוחדות).
כסא למוט שלדה כן יתן גמישות וכדומה, אבל אם יורכב על מוט המושב, יהיה גבוה ולמרות השיכוך שלו, עלול להיות קפיצי מאוד וגם יפעיל עומס רב על מוט המושב והחיבור לשילדה. חיבור כסא כזה, בחיבור לשילדה, עלול גם להיות בעייתי בשלדות מסויימות, כמו באופניים שלי, GIANT PISTOL 1.
חשבתי פשוט לקנות אופניים, משהו זול יד שנייה ז"ק במיוחד עבור שימוש זה. גם אני אשמח לעצות מבעלי ניסיון.
|