הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/20/2007 10:02:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  נדב בלוך עם תוכן  תוספות לכתבה הנחמדה
נושא: תוספות לכתבה הנחמדה תאריך: 1/20/2007 10:02:00 AM
מחבר/ת: נדב בלוך

אני רוכב באופני הרים עם ילדים החל משנת 1992 כשכל ילדי עברו את שלב כסא התינוק (כולל זו שהיום בת 17). רציתי להוסיף לכתב הנחמדה עוד קצת מידע:
כל השנים אני משתמש בכסא תינוק קידמי בוורסייה אחרת מזו שהוזכרה בכתבה וזה כסא המחובר ל- STEM. כדי להתגבר על הקושי לחיבור הכסא ל- STEM המודרני (לפי רעיון של חיים מ- CTC) מתקינים כידון נוסף עילי צר יותר עם STEM מהדור הישן אליו מחברים את הכסא כך שלילד יש כידיון משל עצמו לאחוז בו. מניסיוני כסא קדמי כזה שנע עם הכידון (ולא מחובר לרמה) מאפשר שליטה טובה יותר על האופניים גם ביחס לאופציה של כסא אחורי. יותר מכך, בעת התהפכות (והיו כמה) ניתן לרוב לגונן על הילד הנמצא במקום שניתן לשלוח אליו ידיים. אסור לאפשר לילד לרכב בכסא כזה יחף שכן קיימת אפשרות שכף הרגל תידחף בין המצלג לצמיג. חשוב ביותר להשתמש בכיסא כזה בחגורת הבטיחות שלא תמיד מסופקת עימו או שלא שמים לב שמסופקת עם הכסא בנפרד. במידה והילד נרדם, הייתי מוציא כרית מתנפחת (כזו שמשמת לטיסות) או מקבע תיק גב לכידון וכך הילד ישן שנת ישרים (מחצית ממסלול נחל כזיב, בטיול לילה בנחל פרצים סדום ועוד). הילד האחרון ישב עד לא מזמן בכסא כזה בגיל 6 במשקל 20 ק"ג (את כל מסלול אל-רום ושנינו נהננו מאד). לדעתי נושא התקשורת עם הילד המתאפשרת רק עם כסא קדמי חשובה במידה רבה להקניית האהבה לטיול באופניים על הילד שלא מפסיק להתעניין בסובב אותו ולשאול שאלות. אם יש צורך בקבלות אזיי אצלי כל ארבעת הילדים (6 - 17) מרבים לרכב.
לעיניין גרירה: כיום זה בן ה- 6 כבר רוכב בעצמו אבל לעיתים מתקשה בעליות או בתשתית חולית. פתרון שהתחיל כאילתור, נמצא כיעיל: רצועת גרירה של ג´יפים באורך 4 מ´(מהסוג הקל ברוחב 5 ס"מ) עם ווים בקצוות נכרכת בצורת האות U סביב ה- STEM של אופני הילד כששני הווים מתחברים לשתי המסילות בתחתית אוכף הגורר. חשוב לתרגל בהתחלה את הילד כדי שישמור על חיכוך עם המעצור בירידות כדי שלא ידרוס את הרצועה. בעת שלא נדרשת גרירה, מלופפת הרצועה סביב מוט הכסא של הגורר.
טיול נעים

חזרה לפורום