הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/10/2007 7:58:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אני מניח שאתה מתכון לווילי - נסיעה על גלגל אחורי
נושא: אני מניח שאתה מתכון לווילי - נסיעה על גלגל אחורי תאריך: 4/10/2007 7:58:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

יש שתי טכניקות לרכיבה על גלגל אחורי בלבד:
* מניואל:
רכב במהירות בינונית (לא איטית) בדרך חלקה וישרה, אולי בירידה קלה.
החזק את משקל הגוף קדימה.
בתנועה חדה "השלך" את האופניים קדימה, תוך שישבנך עובר אל מעבר לכסא. זה יגרום להתרוממות הגלגל הקדמי מן הארץ.
* פאוור ווילי:
רכב באיטיות, אפשר גם בישיבה, בדרך חלקה וישרה.
בעת שאחד הפדלים (אולי זה של הרגל החזקה) נמצא בשיא גובה הסיבוב, תן מכת פידול והשלך את פלג גופך העליון לאחור.

מה שחשוב בשתי הטכניקות הוא שיש צורך למצוא את נקודת האיזון מעל הגלגל האחורי, כך שללא השקעת כח נוסף יהיו האופניים ורוכבם מאוזנים במצב החדש. דרוש מעט נסיון כדי למצוא את נקודת האיזון.

הבעיה בשתי הטכניקות היא שיש פחד מפני נפילה לאחור. אני ממליץ למצוא כר דשא נחמד ועזוב (כך שנפילה לא תהיה כואבת מדי - וילדים קטנים לא יקפצו לך אל מתחת לגלגלים ויאלצו אותך לבלימות חרום או נפילות), ולנסות לבצע את הטכניקה (כל אחת מהן) בהגזמה, כך שתוכל לקפוץ אל מעבר לכסא על רגליך ולהגיע למצב שאתה עומד על הרגליים מאחורי האופניים, כשידיך אוחזות בכידון והאופניים עומדות על הגלגל האחורי. מספר תרגולים כאלה יביאו אותך למצב שלא תחשוש מנפילה לאחור (אם זה יקרה - פשוט תנחת על רגליך בבטחה), ותוכל לחפש את נקודת האיזון ללא פחד. אולי עדיף להתחיל מפאוור ווילי, בגלל שהוא מתורגל במהירויות נמוכות יותר.
כמובן, שכל תרגול כזה יתבצע אך ורק עם קסדה טובה, עדיף מלאה או 3/4 (כמו של רולרבליידס), כפפות (עדיף מלאות) ומיגון.

טיפים:
החזק שתי אצבעות על ידית הבלם האחורי (הידית הימנית, על פי רוב). במקרה של נפילה לאחור, בלימה חזקה בגלגל האחורי תטה את האופניים קדימה ותמנע את הנפילה.
אין לגעת בבלם הקדמי, משום שנפילה אל גלגל הנעול לא תעשה טוב לציוד, ועלולה גם לגרום לאיבוד שליטה.
נסה להוריד מעט את לחץ האויר בגלגל האחורי. 25-30PSI יכולים לעזור מעט ביציבות (בגלל הגדלת שטח המגע). כמובן שאין לרכוב במצב זה בשטח, אלא אם כן מדובר ברוכב קל, צמיג רחב, טיובלס או שילוב של כמה מהם.

בהצלחה

חזרה לפורום