הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/1/2007 7:58:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אופניים די מקבילים
נושא: אופניים די מקבילים תאריך: 5/1/2007 7:58:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

לגבי ההילוכים: אני לא רואה סיבה להעדיף 27 הילוכים, גם בגלל שזה מייקר. בודאי לא לרכיבת פארקים.
DEORE היא הרמה הנמוכה ביותר של שימנו למערכת 27 הילוכים. מערכת טובה מאוד. ACERA היא מערכת של שימאנו שמיועדת לרכיבת פארקים רגועה. אם וכאשר תרצה לצאת לרכיבות קצת יותר מאתגרות, כדאי ללכת על מערכת מעט יותר עמידה.
בקשר לעשיית רושם עם מערכת הילוכים - זה נכון יותר לגבי הטרק (במקרה המסוים הזה), משום שלתת מערכת 24 הילוכים עם מעביר אחורי DEORE זה אשכרה לעשות רושם. דרך אגב, אתה בטוח שבטרק יש דאור מאחור? המפרט באתר היבואן מזכיר אליויו.
עוד משהו בקשר להילוכים: ידיות ההילוכים חשובות יותר מכל שאר המרכיבים. פשוט תתעלם מהמעביר האחורי (שהוא מהזולים שבמרכיבים), ותתמקד בידיות. אם זכרוני אינו מטעני, הן זהות בשני הזוגות.

שני הבולמים מקבילים באיכותם (הנמוכה), ופועלים על אותו עקרון. שניהם מצריכים טיפולים תכופים מאוד.

עוד משהו לגבי "אופניים אמינים מאוד". הרכיבים הם של יצרני רכיבים (בולמים של RST, מערכות הנעה של שימאנו, וכו´). את השלדות מייצרים במזרח (מרידה מייצרים בעצמם. TREK לא ידוע לי, אבל את רוב שלדות האלומיניום שלהם הם מייצרים במזרח). מה שעושה היצרן מסתכם בתכנון השלדה (שזה חשוב מאוד, כמובן), והרכבת המפרט. במיוחד ברמות האופניים שאתה מדבר בהם, מה שחשוב הרבה יותר הוא האמינות ורמת השרות של החנות בה קנית.

העסקה עם מרידה עושה רושם מפוקפק?? בעיני מי? המוכר של טרק?
זהו יצרן רציני ומוכר, בעל שם טוב מאוד באופני כביש ושטח. אצלם מיוצרים האופניים של GT, מונגוס, שווין, ספשלייזד, ואולי עוד כמה יצרנים שלא סיפרו לי על זה. מישהו יגיד שהשלדות של GT מפוקפקות? או של ספשליזד?
עזוב את קשקושי המוכרים. מי שלא יודע לשבח את הסחורה שלו מלכלך על אחרים. אני אישית נמנע מלהכנס לחנות שבה מה שיודעים לספר לי הוא כמה המוצר של המתחרים גרוע. יש המון אופניים טובים בשוק, והשיקולים שלך צריכים להיות:
* התאמת האופניים לשימוש המיועד (במקרה הזה שניהם מתאימים, ויש עוד כמה עשרות דגמים מתאימים...)
* רמת השרות בחנות - אמינות, מקצועיות, חביבות (כלומר, כמה נעים יהיה לך בעוד שלושה חודשים להכנס לשם ולשאול שאלה "טפשית"...)
* התאמת האופניים לך כרוכב - צריך להיות לך נוח עליהם. כרוכב מתחיל, שאולי עדיין לא יודע להגדיר בדיוק את צרכיו (וזה לא פשוט גם לרוכב ממשיך. תאמין לי...), "אופני כניסה" נותנים מענה סביר לצרכים הראשונים בתחומים רבים, וכך תוכל להמנע מלקבל החלטות שעדיין אין לך מספיק נסיון כדי לקבל.

ומילה לסיום: בעיני שני הזוגות שציינת בערך מקבילים (אולי ה-4500 יותר מקביל, אבל ההבדלים לא קיצוניים). שניהם עמידים ואמינים באותה רמה. המלצה שלי, בחר לפי נוחות האופניים והחנות.

בהצלחה

חזרה לפורום