הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/4/2007 11:37:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  הסבר כללי
נושא: הסבר כללי תאריך: 6/4/2007 11:37:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

בהכללה (יש יוצאים מן הכלל):
ככל שצמיג רחב יותר, אחיזתו בשטח בלתי יציב (חול, דרדרת) טובה יותר.
ככל שצמיג רחב יותר, התנגדותו לגלגול גדולה יותר.
ככל שלחץ האויר גבוה יותר, האחיזה בשטח בלתי יציב טובה פחות.
ככל שלחץ האויר גבוה יותר, התנגדות לגלגול גדלה.
ככל שלחץ האויר גבוה יותר, הסיכויים לפנצ´ר קטנים.
ככל שהקוביות גדולות ורחוקות יותר, האחיזה בשטח בלתי יציב טובה יותר.
ככל שהקוביות גדולות ורחוקות יותר, ההתנגדות לגלגול גדולה יותר.
ככל שהקוביות גדולות ורחוקות יותר, הבוץ פחות מצטבר.

עוד קצת כללי אצבע:
הגלגל הקדמי מורה את הדרך, כלומר ההיגוי תלוי בו. עליו להתנגד במיוחד להחלקות צידיות.
הגלגל הקדמי נושא ברוב כוח הבלימה. עליו להיות מסוגל לאחוז היטב בניגוד לכיוון הנסיעה.
הגלגל האחורי נושא במלוא כוח הדיווש.
אבדן אחיזה (כלומר: החלקה) בגלגל הקדמי פירושו איבוד שליטה באופניים ונפילה מיידית.
אבדן אחיזה בגלגל אחורי משאיר שליטה בידי הרוכב, ורוכבים מיומנים מסוגלים לצאת מהחלקת זנב ללא מאמץ. בתנאים מסוימים יש שיעדיפו להחליק את הגלגל האחורי.

מתוך כל אלה, ניתן להסיק (וזה כבר עניין אישי מאוד) שלתנאים של שטח בלתי יציב נעדיף גלגל רחב וגדול קוביות מלפנים, משום שנרצה אחיזה טובה ככל האפשר, גם על חשבון גלגול חופשי.
לעומתו, נעדיף גלגל צר יחסית, וקטן קוביות מאחור, משום שבכל זאת, רוצים גלגול קל יחסית, אפילו תוך ויתור מסוים על אחיזה.

כמובן שככל שאני מתקדם, אני נכנס יותר ויותר לתחום האפור של תחושות והעדפות אישיות. ואף על פי כן, תראה רוכבי AM רבים עם גלגל רחב יותר מלפנים.
עד כאן לשאלתך הכללית, הראשונה.

לגבי סגנון הרכיבה שלך, בקרקע יציבה על פי רוב, הייתי מעדיף צמיגים מתגלגלים על פני אוחזים (כמובן, לא חלקים לחלוטין...), וקרוב לודאי ברוחב של 2.1, ואפילו פחות, כתלות במשקלך ובאיכות מתליך.
כרוכב AM על ז"ק ברמת הגולן (דרדרת וסלעים) אני משתמש בצמיגים רחבים יחסית (2.3-2.4), עם פרופיל קרבי ביותר שכמובן אינני ממליץ לך עליהם.
בעבר היו לי, למשך חודשים ספורים, צמיגים של WTB בשם VELOCIRAPTOR, בעלי פרופיל שונה לחלוטין בין קדמי לאחורי, במידה 2.1. האחיזה היתה מפתיעה לטובה (בהתחשב...), והגלגול קל כמצופה.

עוד משהו שאני לא מכיר אישית אבל שמעתי ביקורות משבחות מאנשים שאני מעריך את דעתם, והוא כאן במבצע חסר פרופורציה:
http://shop.harim.co.il/product_info.php?cPath=61_73_142&products_id=1221
מתאים כקדמי או אחורי, ונראה לי מתאים לצרכיך.

מקוה שעזרתי במשהו.

חזרה לפורום