נושא: תשובה תאריך: 6/27/2007 11:20:00 AM
מחבר/ת: רומן ל
מתוך ידע שלי: זה נכון שדאור נמצא רמה אחת מעל אליויאו, אבל מה שחשוב להעברת הילוכים מדויקת אילו דווקה השיפטרים (אילו נמצאים על הכידון), כמה ששיפטר ברמה יותר גבוהה, ככה הוא גם יותר מדויק. אם אני לא טועה רמת השיפטקים ברמה זו של מחירים מאוד דומה, כך שאין ממש יתרון למעביר אחורי דאור על פני אוליביו. כך שאי אפשר להגיד שלמרידה יש יתרון על פני טראק! נכון שלמרידה יש מהלך בולם יותר גדול, אבל סך הכול הבולמים פשוטים- זאת אומרת לא לנסיעה אגרסיבית או תחרותית, אלא לטיולים ונסיעות רגילות! אם אתה בן אדם כבד, אז תלך על בולם גדול יותר, אבל אם אתה שוקל ממוצע, לדעתי לא תרגיש בהבדל בין המהלכים. הרי אתה לא תקפוץ עם האופניים ותסגור כל פעם את המהלך שלהם! מתוך הניסיון שלי עם טראק 3900, שלהם בכלל בולם קידמי 70 מ"מ, הספיק לי מעל ומעבר בטיולים, אפילו בנסיעות ארוכות, ואני שוקל 80+, אז לטיולים 80 מ"מ מספיק בהחלט. אם אהבת יותר את מרידה, לך אליהם- כי שני החברות בעלות שם טוב, והדגמים באותה רמה, אז תבחר מה שאתה יותר אוהב ומה שנוח לך יותר! לא התייחסתי למארין ולשווין, כי אין לי ניסיון עם הדגמים האלה, מה שאני יכול להגיד לך שגם שתי חברות ידועות מאוד, יש להן מוצרים איכותיים- ואם תבחר אחת מהן לא תפספס (זה בטוח)! אם אתה לוקח אחד הדגמים המוזכרים, לא כדאי לשדרג למעצורי דיסק: 1- בשביל שימושים שהגדרת מעצורי V טובים יעשו את העבודה מעל ומעבר! 2- מעצורי דיסק שמים בדרך כלל על אופניים שסיגנון הרכיבה בהם אגרסיבי (כדי לעצור חזק יותר בירידות תלולות וטכניות או כאשר דרוש כוח עצירה חזק ומידי בירידות מהירות). 3- מעצורי דיסק מוסיפים משקל לאופניים (עם בולמי V אופניים קלות יותר). אם עם הזמן תתחיל לרכב יותר אגרסיבי, אז אני מאמין שתשדרג אופניים לחדשות וכבר בחדשות תיקח בולמי דיסק הידראולים!
|