נושא: אני בפירוש לא מדבר על אופני זבל תאריך: 7/1/2007 2:06:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
אלא על אופניים פשוטים. זה לא אותו דבר.
האופניים המקובלים על שליחים בניו-יורק הם אופניים ללא הילוכים, עם גלג"ש אחורי ללא פריילוף (כלומר, אם האופניים נוסעים אז הפדלים מסתובבים), ובהרבה מקרים ללא בלמים כלל. (או עם בלם קדמי בלבד). לא בהכרח מדובר באופניים זולים, אבל פשוטים ולא מפוארים, כדי לקרוץ כמה שפחות לגנבים. הם גם טורחים לקשור אותם בכל מקום.
אפשר לקנות אופניים בעלי שלדת כרומולי משובחת, עם נאבות משובחות וגלגלים טובים, וללא בולמי זעזועים (שאין בהם צורך בעיר). בלמי חישוק מספיקים בהחלט לרכיבת עיר, ולו המטורפת ביותר (ושוב - דוגמת שליחי ניו-יורק). אופניים כאלה יקרצו הרבה פחות לגנבים, מה שיעלה בהרבה את הסיכוי למצוא אותם כשחוזרים. כמובן שאין בכך כדי לותר על קשירה, אבל לא בזה עסקינן.
הדוגמא של הפיאט והיפניות לא ממש טובה לדעתי, משום שה"אופניים הטובים" שאתה מדבר עליהם לא נועדו לרכיבות יוממות בעיר, אלא לרכיבות שטח. הם מסוגלים לשמש גם בעיר, אבל מי שמשתמש באופניים כדי להתנייד בשטח עירוני כדאי שידאג לזוג אופניים יעודי.
אני מתנצל על הטון הפטרוני שהשתמע מדברי. הקדמתי שזה כבר לא יעזור לך (או לחברך), ולא אתכם צריך להזהיר, אלא אחרים שאולי קוראים כאן ועלולים לחשוב שזה מקרה יחיד. אני מתנצל שלא הבהרתי זאת בהודעה הקודמת.
שבוע טוב
|