הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/16/2007 6:21:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  אפרים שמס עם תוכן  צמיגי Schwalbe Albert UST - בעיה?
נושא: צמיגי Schwalbe Albert UST - בעיה? תאריך: 7/16/2007 6:21:00 PM
מחבר/ת: אפרים שמס

שלום,

ברצוני להתייעץ עמכם בנושא (בעית) ביצועים עם צמיגים הנ"ל, לאלו מכם שצברו נסיון עמם.

לפני כשנה, כשנזדמן לי להחליף את 2 הצמיגים באופניים שהיו ברשותי דאז (Haro Shift R7) הותקנו 2 הצמיגים הנ"ל.
לאחר 2 רכיבות שטח הגעתי למסקנה כי הצמיג מאכזב עד מאד מבחינת אחיזה בשטח (שבילים מהודקים, דרדרת, בתנאי קיץ יבשים).
האכזבה היתה כה גדולה (בפרט יחסית למחירם), עד כי החלטתי להשיבם לחנות ממנה נרכשו ולהחליפם בזוג מסוג אחר.
לא מעט הופתעו מהטענה שהעלתי, כשהאצבע המאשימה הופנתה לעבר לחץ צמיגים גבוה מדי, בו בחרתי לנפח את הצמיגים.

עברה שנה, והאופניים הוחלפו ב- Stumpjumper Expert 2007.
כאשר הגיע העת להחליף את הצמיגים המקוריים, שוכנעתי ללחכת שוב על ה- Schwalbe Albert UST 2.25.
גם כאן, הופתעתי מרמת אחיזה נמוכה, המתאפיינת באיבוד אחיזה מיידי ומהיר, בעיקר בציר הקדמי.
ניסיתי להתאים את לחצי האויר, אך לשווא (דופן הצמיג זועקת "הצילו" בעומסים ובסיבובים).
מורגשת פגיעה במעטפת הביצועים של האופניים.

האם קיימים טיפים שאוכל לקבל מבעלי נסיון עם הצמיגים הללו, כדי שאוכל להפיק מהם את המקסימום (לא מעטים מהללים אותם, ורק אני מאוכזב??)
כיצד ניתן לשפר את האחיזה, בעיקר בציר הקדמי?

לצורך ההשוואה, הייתי מאד מרוצה מרמת האחיזה שסיפקו צמיגים מסוג Specialized Adenalline Pro (המקוריים של הסטמפי) ו- WTB Wierwolf.

אשמח לשמוע תגובות בנושא.

חזרה לפורום