הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/30/2007 5:19:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  דעתי האישית...
נושא: דעתי האישית... תאריך: 9/30/2007 5:19:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

1. כמובן שלכל אחד עשויה להיות דעה שונה אבל הדירוג שלי:
א. בולמי זעזועים לפני הכל. זהו רכיב בעל השפעה מכרעת על חווית הרכיבה, ומחירו הגבוה יחסית לרכיבים אחרים מונע שדרוג תכוף.
ב. גלגלים - צריכים להיות עמידים בהתאם לצורך, אבל קלים ככל האפשר. שוב - רכיב יקר, שלא ממהרים לשדרג.
ג. קוקפיט - תא הטייס. אוכף, גריפים, פדלים, ידיות. שיהיה נוח ושימושי.
ד. בלמים - לא צריכים להיות יקרים, אבל אמינים. מרבית המערכות בשוק מספקות כוח בלימה מספק למרבית השימושים.
ה. צמיגים - בעלי השפעה מורגשת מאוד על הרכיבה, אבל מחירם הזול והעובדה שמחליפים לפחות פעם בשנה (ובדרך כלל לפחות פעמיים בשנה) גורמת לי לתת להם פחות משקל בקניה ראשונית של אופניים. אם אתה מרכיב אופני בוטיק החל מהשלדה - בהחלט אביזר חשוב ביותר.

2. דבר ראשון - נסה לרכוב ללא ידיים. זו האינדיקציה הפשוטה ביותר לכך שהשלדה ומערכות הנשיאה במצב מאוזן. אם לא הצלחת זה לא אומר שמשהו דפוק, אבל זו נורת אזהרה. דבר שני - לסרוק בעיניים את השלדה. שריטות מתקבלות בהבנה. דנטים (עיוותים בדופן השלדה), ריתוכים, עיוותים במבנה השלדה יגרמו לי להרחיק את ידי ממנה.
ועוד: האם המערכות פועלות כנדרש? בלמים, הילוכים, בולמים... כל הרכיבים האלה בני החלפה, אבל אם נעילת הבולם איננה עובדת, או שהבולם כלל אינו מתכוץ, יתכן ששיפוץ כשלעצמו לא יספיק.

3. השואת מפרטים נותנת אבחנה אחת בלבד: ערך לכסף. אם שני הזוגות נוחים לך, והחנות נראית לך חביבה ומקצועית, ההחלטה יכולה ליפול על פי מפרט. אבל זהו השיקול האחרון, לא הראשון.

4. באופן כללי ניתן לומר שפוקס מייצרים רק בולמים מעולים. לרוקשוקס יש גם דגמים "כלכליים", כלומר שבהם מתפשרים מעט על רמת הכיוונונים, המשקל או אפילו על איכות השיכוך, כדי לספק בולם זול יותר. בדוגמא שהבאת הרבליישן הוא מהבולמים המובילים של רוקשוקס, ובהחלט בר השואה לטאלאס. ההבדלים ביניהם יהיו של טעם: יש שיעדיפו את זה ויש שיעדיפו את האחר.

5. כאמור, אני מתחיל בהסברת צרכי ותקציבי למוכר, וקבלת המלצות. בשלב זה אני רק שואל שאלות, וגם אם משהו לא נראה לי, לא מפסיק את השיחה - אלא אם כן ברור לי שהוא לא יודע מה הוא מדבר, או שהוא מנסה "לדחוף" לי משהו שממש לא מתאים לי. לאחר שהשתכנעתי, אני מבקש לנסות לרכב. ברמות המחירים הנמוכים (אופני כניסה) לא אקבל יותר מסיבוב בחניה. ברמות המחירים הגבוהות יותר (5 ספרות ומעלה...), יש חנויות שישאילו אופניים לסוףשבוע. זהו הליך בעייתי, ואגם אם לא אקבל אופניים לרכיבה ארוכה, על סיבוב בחניה לא אותר.
בשלב הבא, לאחר שדגם זה או אחר (או אחרים...) עבר את המבחן, אבדוק את המפרט - במה חסכו, ובמה השקיעו? האם הכניסו מעביר אחורי יקר ובולם פשוט? האם מוט הכסא מתאים לשימושים שאני מייעד לו? במקרה שישנה נקודה בעייתי מבחינתי - מה עלות השדרוג? על פי רוב זה מצמצם עוד מעט את האפשרויות. זה הזלב שבו אפשר להשוות עלות/תועלת בין שניים שלושה דגמים אחרונים - ואין לזלזל בכך. בהפרש של 1000 ש"ח, למשל, אפשר לשדרג את הבולם לבעל מהלך משתנה, למשל, ולקבל ורסטיליות גדולה יותר של האופניים.
מובן שכל התהליך כפוף למה שאלמד בתהליך הקניה.

מקוה שלא הלאיתי.
בהצלחה

חזרה לפורום