הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/30/2007 6:35:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  רומן ל עם תוכן  תשובה
נושא: תשובה תאריך: 9/30/2007 6:35:00 PM
מחבר/ת: רומן ל

שלום אני רוכב מזה חצי שנה על MONGOOSE OTERO ELITE, (זה דגם אחד מתחת לסופר), אבל שילדה שלהם, ברקסים, גלגלים זהים.
אני יכול להגיד מניסיון שיש לי איתם שאופניים מתאימים לרכיבת סינגלים ופחות לרכיבת קרוס קאונטרי, זה בגלל גאומטרייה של השילדה (יושבים זקוף יחסית, ולא כל כך נוח בעליות תלולות וארוכות!).
לאופניים מהלך בולמים 100 מ"מ, אבל בגלל ששילדה אגרסיבית יחסית, היא נותנת ביטחון לעשות דרופים מכובדים (אני אישית קופץ מטר בכיף). בלמים הם מסוג TEKTRO AURIGA, אומנם דגם פשוט, אבל עצירה שלהם מספקת בהחלט (טחנתי כבר את כל הירידות בחורשים!).
גלגלים ALEXRIMS כפולי דופן עושים את העבודה טוב מאוד, רק צמיגים שאופניים באים איתם KENDA NEVEGAL 2.1 "נגמרים" מהר מדי, אני החלפתי צמיג אחורי כבר אחרי 700 קילומטר! לדעתי רצוי להישאר עם מידה בצמיגים 2.1, ככה האחיזה טובה מאוד ומהירות גילגול טובה לא פחות!
בדגם סופר אתה מקבל גם בולמי SUNTOUR, אחורי אויר, כיוון קשיחות, ריבאונד ונעילה (בולם טוב), קידמי קפיץ, אבל גם עם כיוון קשיחות, ריבאונד ונעילה (אומנם פשוט יחסית, אבל בהחלט יעמוד במשימה- יש לי בולם יותר פשוט, ובשימוש נכון אפשר להוציא ממנו מקסימום).
בכל זמן שיש לי את האופניים מצאתי רק חיסרון אחד בהן והוא: שלדעתי ציר המרכאזי (קראנק) נמצא נמוך יחסית וזה לא תורם כל כך בפניות הדוקות, כי אז פדאלים פוגעים בקרקע לעתים קרובות! לי אישית זה לא מפריעה, למה אני נוסע רכיבה יותר טכנית ופחות XC.

בסיכום זו תמורה טובה למחיר! אבל ישנן אפשרויות אחרות לא פחות טובות!!
הייתי ממליץ בכיף, אם סיגנון רכיבה שלך הוא סינגלים ויותר טכני, אם אתה אוהב XC תמצא לך דגם אחר (כי שכחתי להגיד שאופניים מרגישות קצת כבדות בעליות).
בהצלחה בקנייה לך ולאישתך

יום טוב
רומן

חזרה לפורום