הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/19/2007 9:11:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  סינגל פיבוט עם תוכן  משהו כללי לגבי הגדלת מהלך בולם קדמי וביטול האחריות
נושא: משהו כללי לגבי הגדלת מהלך בולם קדמי וביטול האחריות תאריך: 12/19/2007 9:11:00 AM
מחבר/ת: סינגל פיבוט

הגדלת מהלך הבולם, לרוב גוררת גם שינוי הייעוד והשימוש. לדוגמא: אתה עובר מ - 120 מ"מ (קרוס קאנטרי עדין) ל - 150 מ"מ (אול מאונטיין פרירייד), ואז ברור שהשילדה, אשר הייתה מיועדת בגיאומטריה ובחיזוקים שלה בריתוכים לקרוס קאנטרי, נמצאת בסיכון לקרוס תחת הנטל, ועלולה להישבר. מכאן ההצהרה האוטומאטית של היצרנים לגבי הגבלת האחריות ואובדנה.
אבל, השאלה הגדולה היא, מה לגבי מצבים שמגדילים מהלך מ - 140 ל- 160 למשל, או מ - 120 ל - 140, כאשר הייעוד והשימוש נשארים אותו הדבר. כלומר, הגדלת המהלך נעשתה רק לשם הגבהת הגחון והחזקת משקל הרוכב. או לשם שידרוג אינפנטילי גרידא. האם במצב כזה, ניתן לומר אוטומאטית, שהשילדה תקרוס ממאמץ ? הרי, השימוש נותר אותו שימוש, ואפילו הורכב בולם יותר אגרסיבי וחזק בהכרח (גודל מהלך גבוה בבולם מחייב חיזוקו, מן הצד וממעל בכתר), מה שמוסיף חוזק ועמידות לחלק הקדמי ????
זוהי מעין תמיהה שלי, ומנסיון בעבר לא היו לי בעיות עם בולם 170 מ"מ על שילדת 150 מ"מ, או אפילו 130 מ"מ על שילדת 100 מ"מ ז"ק. הכל שאלה של שינוי השימוש יחד עם הגדלת המהלך. ויש גם את פקטור משקל הרוכב.
לגבי היבואנים והיצרנים - הם רוצים כמה שיותר כסף, וכמה שפחות אחריות. ולכן ההגבלות והביטולים האוטומטיים. כך למשל: האם יעלה על הדעת ששילדת אנדורו 2005 האימתנית לא תקבל מהלך של 160 מ"מ? האם יקרה לה משהו ? והנה, היבואן, היצרן ואישתו, ממליצים ומזהירים שיותר מ - 150 מ"מ יוביל לנזקים המוניים ומשבר הומניטארי גלובאלי.... כמו כן, מבחינתם, רנטבילי יותר שתחליף שילדה או אופניים עקב קוצר המהלך, מאשר שתסתפק בשידרוג הבולם.
לכן, יש לקחת בפרופורציה. כמו כן, אבל זה מאוד לא ישר והגון, ניתן לשמור בולם קצר מהלך לצורכי הפעלת האחריות, ועד אז להנות.. אבל אל תצטטו אותי.
לכל שילדה יש טווח סביר של מהלך בולמים שהיא יכולה לקבל, והוא לא יכול להיות מוגבל ל - 2 ס"מ בלבד... :eek:

חזרה לפורום