נושא: האפשרויות רבות תאריך: 1/27/2008 1:24:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
בחדשים אין לך הרבה ברירות במגבלת התקציב הזאת עם אופני ש"מ.
במשומשים כבר אפשר למצוא אופניים טובים.
הגלגלים הם בדר"כ החוליה הכי חלשה באופניים מוכנים. גלגל עמיד יעלה הרבה יותר, במיוחד אם ינסו לשמר משקל סביר.
לדעתי - לך על אופני FR בסיסיים. עם רובם אפשר לדווש, השלדה תעמוד כנראה בכל מה שתנסה, וגם הגלגלים יהיו מספיק חזקים - אם כי כבדים, יחסית.
מילה לגבי צמיגים - זה אביזר מתכלה, וישנם צמיגי FR במחירים של פחות מ-150ש"ח (כבדים יחסית, כמובן), כך שהייתי מתעלם מהנתון הזה, מתחיל עם מה שיש, ובהתאם לצורך משדרג.
מילה לגבי בלמים - במחיר הזה אל תתפתה לבלמי דיסק. זה תמיד על חשבון משהו, ובלמי חישוק יכולים לעשות הרבה מאוד - ובמחיר זול בהרבה (וגם משקל קל יותר).
לגבי הדגמים שהבאת: המרידה מאטס בגיאומטרית XC קלאסית, ולא יעודדו השתוללות מבחינת ההרגשה. לדעתי גם שאר דגמי הז"ק שהבאת יהיו דומים. השווין נוחים עד להפתיע בדיווש יחסית למחירם, ועמידים במידה מפתיעה, אבל הציר המרכזי נמוך מאוד, ואני באופן אישי החלחפתי אותם תוך חודשים ספורים, רק בגלל הנקודה הזו. כל השאר ברמה מאוד גבוהה ביחס למחיר.
אם כבר ז"ק - ישנם אופניים שמוגדרים לדירט או אורבן, שיכולים להיות מצוינים למטרות AM לכיוון FR. לי יש נסיון מצוין עם מונגוס פיירבול. בניה מאסיבית (וכבדה) ואבזור עמיד מאוד. המשקל בהתאם (ז"ק במשקל 17ק"ג!), אבל אני מאוד נהניתי מהם, והשתמשתי ברוב האבזור שלהם כשקניתי שלדת FR ש"מ. התוספת היחידה שהוספתי היתה מוט אוכף 400מ"מ, שהייתי זקוק לו כדי להיות מסוגל להרים את האוכף לגובה נוח לדיווש.
בהצלחה
|