מצרכים:
1. מפתח פתוח 15 מ"מ דק ייעודי לאופניים.
2. מפתח פתוח 17 מ"מ ייעודי לאופניים.

3. קערית עם נפט, בנזין, דיגריזר כלשהו לחלקים הקטנים.

4. נאבה שצריכה טיפול תקופתי. 5. קמצוץ יכולת טכנית ואמונה שזה באמת אפשרי. 6. גריז מתאים.
|
אם אחד מהאלמנטים הנ"ל חסר, רצוי ללכת לחנות שכן החלפת נאבה יקרה יותר מהטיפול בה.
אני כרגיל אכתוב את השלבים לפי הדרך בה אני מבצע את הטיפול ולכן ישנה גמישות מסויימת לגבי הסדר, בכל מקרה, זו דרכי:
|
השלבים
1. יש להפוך את האופניים על "הגב" ולפרק את הגלגל שדורש טיפול. 2. פרק/י את ציר השיחרור המהיר, חלקי מתכת קטנים יש לשים בקערית, בשום אופן לא חלקי פלסטיק. 3. מורידים את אטם הגומי הקוני שאחראי לאטימת המיסב.
4. מה שתראו מתחת לאטם הוא [לפי סדר מבפנים החוצה]: אום 17 מ"מ הנועל את הקונוס, טבעת אטימה רחבה, טבעת צרה ועבה יותר [ספייסר], ואום 15 מ"מ המחובר לקונוס המהדק את הגולות לבית המיסב.

![טבעת צרה ועבה יותר [ספייסר]](/img/art_343_5.jpg)
5. בעזרת המפתחות המתאימים נפתח את ה"חבילה" כשה-15 נשאר סטטי ובעזרת ה-17 נפתח את אום הנעילה, נשלוף את הטבעת והספייסר ואח"כ במידה ויש צורך, נחזיק את אום ה-17 מצדו השני של הציר ונפתח את את הקונוס. שלב זה יתבצע מעל מרצפות או עיתון ישן ורצוי כשהגלגל בשכיבה כדי שלא נאבד גולות.

6. אחרי שפירקנו את כל הבלאגן ושמנו את החלקים בקערית, נחסום ביד אחת את הצד המפורק ונמשוך את הציר החוצה, במידה והגולות לא נופלות נוציא אותם בטפיחות קלות או בעזרת כל מה שיש לכם בבית שיכול לעזור [קשית, מקל ארטיק וכו']
שימו לב!!!!! כעת גם הצד השני פתוח ולכן יש לדאוג שצד אחד יהיה חסום או לעבוד בזהירות שלא תאבדו גולות [תתפלאו כמה עולה גולה...].
7. אחרי שהוצאנו את כל הגולות [18 בשימנו דאור אבל תספרו, זה יהיה מספר זוגי בכל מקרה] נשים אותן בקערית הנפט ונתחיל בניקיון.
8. סמרטוט, מברשת שיניים או כל מה שעולה בראשכם כל עוד הוא לא ממתכת ולא מתפורר יתאים למשימה, קצת נפט על הסמרטוט/מברשת ויאללה לשפשף, כמה יותר נקי יותר טוב וגם ניתן להבחין בפגיעות אם יש.
9. לאחר היבוש המתחייב ע"מ שהגריז ישאר ויעבוד טוב נתחיל בגירוז: הכי פשוט והכי יעיל זה שימוש באצבעות ולא יעזור כלום. ניקח קצת גריז על האצבע ונמלא את כל בית המיסב [מעבר לחשיבותו המובנת מאליה כמסכך יש לו תפקיד לא פחות חשוב בעת ההרכבה: הוא מחזיק את הגולות במקומן גם שהגלגל הפוך] בלי להתבייש ובלי להגזים כמובן.

10. מפה אנחנו מתחילים בכל השלבים אבל בסדר הפוך: נכניס את הגולות למקומן, נכניס חזרה את הציר [לא לפני נמרח אותו קלות בגריז להגנה מחלודה], עליו נרכיב את החבילה ראו סעיפים 4-5], נסגור אם אטם הגומי, נמרח גם את ציר הפתיחה המהירה בגריז, נחזיר לו את הקפיצים ששמנו קודם בקערית, נכניס אותו לציר ונרכיב את הגלגל.

תאמינו לי, לכתוב את זה יותר קשה מליישם את הפרקטיקה. *למי שאין פתיחה מהירה, השלבים הם אותם שלבים פרט לציר הפתיחה המהירה.
בהצלחה לכולם, אריאל דקל. |
פרק בהילכות הידוקין - תוספת
עלתה השאלה "כמה חזק זה מספיק חזק ולא יותר מדי?"
אז ככה: בכל צד של הנאבה יש אום הידוק [15 מ"מ במקרה שלנו] ואום נעילה [17 מ"מ במקרה שלנו], את ההידוק מבצעים ללא שימוש במפתחות אלא רק בעזרת היד כיוון שזה באמת עניין עדין. אחר שמצאנו את הנקודה המדוייקת ע"י הידוק וסיבוב הציר לסרוגין [באופן ידני בלבד], כלומר הנקודה בה אין חופש לציר וגם אין לחץ של הקונוסים על הגולות [יתבטא בתחושת "חריקה"/ חיכוך שתורגש בקצות האצבעות], נעבר לנעילה שתתבצע בהתחלה בשימוש היד בלבד ואז נהדק את אום הנעילה בלבד כאשר יש לשמור שאום ההידוק לא יזוז ביחס לציר.
|
|