הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/11/2008 9:52:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  השאלה היא למה אתה קורא "שיפור"
נושא: השאלה היא למה אתה קורא "שיפור" תאריך: 2/11/2008 9:52:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

האורך תורם, אבל זה לא הכל.
אתה מת על האופניים, הם מצויינים, אבל אתה רוצה להשתדרג.
אני לא יודע איזה RST יש לך עליהם, אבל אם הוא לא עבר טיפול בחודשים האחרונים, תתפלא כמה הוא ישתפר מטיפול פשוט.

האופניים שלך הם אופני XC עם זוית ראש של 70-71 מעלות. נוחים במהירויות נמוכות, תנוחה יעילה לדיווש לאורך זמן.
שינוי מהלך הבולם יגרום להורדת זוית הראש בכמעלה לכל אינטש, במקרה שלך תקבל זוית ראש של 68-69 מעלות בערך. אפשר לעשות הכל עם זוית כזאת, אבל היתרון הגדול של זויות נמוכות הוא יציבות במהירות גבוהה, והן מקובלות מאוד במדרונות.
בנוסף על כך, ישנו עניין האחריות - כל יצרן מגדיר מהו אורך המזלג המירבי שהאופניים יכולים לקבל. אם תרכיב יותר מזה, ויגרם נזק לשלדה, לא תקבל אחריות מהיבואן. אם האופניים שלך עדיין באחריות כדאי לקבל אישור מהיבואן על השינוי.

לדעתי תישאר עם האורך הקיים, או לכל היותר 100מ"מ.
נעילה - אתה יודע כמה אתה משתמש בה, וכמה חשוב להקפיד עליה. אישית אני כמעט לא נועל.
מה שבהחלט כדאי לשפר זה את איכות השיכוך. בולמי RST דורשים טיפולים תכופים, ואני מרשה לעצמי לנחש שהבולם שלך לא מקבל טיפול כל חודש, כך שהביצועים שלו נמוכים בהרבה ממה שהיו כשיצא מהמפעל.
ב-800ש"ח תוכל למצוא בולם עדיף בהרבה. קח בחשבון שגם בולם משומש יתכן שיזדקק לטיפול.

לגבי חברות:
ישנן לא מעט חברות בשוק. הגדולות והטובות הן מאניטו, רוקשוקס, פוקס, מרזוקי.
פוקס מייצרים רק בולמים מעולים. אין להם סדרות ברמות איכות שונות, אלא באיפיוני התנהגות שונים.
היצרנים האחרים מייצרים גם סדרות מעולות וגם סדרות זולות. רוב התוצרת שלהם, כולל הזולה, טובה יותר משל היצרנים הסיניים, ואמינה יותר לאורך זמן. לארבעתן יש גם יבואנים בארץ, שיכולים לבצע טיפולים ולייבא חלפים.

עוד מילה לגבי התאמה:
חלק המזלג הנכנס אל תוך ראש השלדה נקרא סטירר. באופניים שלך קוטרו אינטש ושמינית ("1.125). ישנם אופניים שקוטר הסטירר שלהם הוא אינטש וחצי ("1.5).
עוד דבר הוא אורכו של הסטירר. רוב המזלגות מגיעים עם סטירר מאוד ארוך, ובהרכבת האופניים מנסרים אותו כך שיתאים לאופניים. אי אפשר להחליף סטירר, ולמרות ששמעתי על קומבינות להארכתו - זה בודאי לא זול, ולעולם לא חזק כמו המקור.
שים לב לשני הפרמטרים האלה.

בהצלחה

חזרה לפורום