נושא: קצת מוזרה לי הרשימה לאור הדרישות שלך תאריך: 2/17/2008 12:47:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
קודם כל, המונגוס חי-בר, שהם גרסא אגרסיבית של הטאוקאלי המוצלחים, הם אופניים שנראים לי גדולים על הדרישה שלך. עם 160מ"מ מהלך מאחור וזוית ראש 67 מעלות הם מיועדים לירידות מהירות יותר מאשר עליות סיזיפיות. יש להניח שהם יעילים מבחינת הדיווש, אבל במחיר שלהם יש מכונת סינגלים יותר נוחות לדיווש. כמעט אותו דבר ניתן לומר על הספשלייזד PITCH, מלבד העניין של יעילות הדיווש (FSR יעיל בדברים אחרים). עם שני הזוגות אפשר לעשות הכל, אבל אם אתה רוצה יכולות XC טובות עדיף ללכת על מעט פחות מהלך ומעט יותר זויות.
לעומתם הארו סוניקס S, עם מהלך 100מ"מ מלפנים וזוית ראש מעל 70 מעלות הם מכונת XC יעילה, ללא יומרות אגרסיביות.
במחיר שהגדרת אפשר לקנות אופניים קלים, קצרי מהלך, גבוהי זויות ויעילי דיווש (כמו הארו סוניקס S), שלא יהיו מאוד נעימים לירידות מהירות ודרופים, מכונות FR שיתאימו מאוד לדהירה בשבילים טכניים ויאהבו כל דרופ שתנסה - וכמובן, גונים שונים באמצע. נראה לי שאתה צריך קודם להחליט עם עצמך איפה עוברת הפשרה. לדעתי (ודעתך יכולה להיות שונה), הדרישות שלך מכוונות לאופניים עם מהלך 120-150, עם זוית ראש סביב 69. מבין היצרנים שמנית (גם ליצרנים אחרים יש דגמים מוצלחים שמתאימים): אם כבר הארו - הסוניקס LT מתאימים יותר להגדרות שלך, או סדרת השיפט הזולה יותר. בספשלייזד נראה לי שהסטמג´מפר קולע יותר, ולגבי מונגוס - הטאוקאלי בעלי מהלך קצר יותר (ויכול להתקצר עוד יותר) וזוית ראש שפויה יותר. כל הדגמים שהזכרתי (כל אחד בסגנונו) נחשבים לעמידים בהתעללות ומוצלחים - בדיוק למטרה שהגדרת.
בהצלחה
|