הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/17/2008 1:56:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  יש כמה דברים שצריך לדעת על קליטים
נושא: יש כמה דברים שצריך לדעת על קליטים תאריך: 2/17/2008 1:56:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

אבל בקצרה... SPD.

ועכשיו ארחיב:
הנעליים שקנית לא יתאימו לקליטים לאופני כביש. אבל כל עוד אתה לא איזה לאנס ארמסטרונג, אפשר לשים על אופני כביש פדלים של שטח. סגרנו בעיה אחת.

יש עוד כמה סוגים של קליטים. השניים הטובים והמוכרים הם SPD וה-EGG BEATERS:
נתחיל ב-EGG BEATERS:
"מקציפי הביצים" נקראים ככה בגלל צורתם של הפדלים. קל לראות שפינוי בוץ בהם יהיה מצויין. לא רכבתי איתם אבל כל חוות הדעת חיוביות מאוד לגבי נוחות השימוש ופושרות ביחס לאמינות. לגבי אמינות - הפדלים עולים בממוצע גם 30% יותר משימנו (SPD), והאמינות מעט נמוכה יותר. מכאן שלשניהם אמינות מופלגת (חס וחלילה אף אחד מהם לא בעייתי!), ה"בעיה" היא רק בהשוואה.

ולמה בקצרה SPD?
אני לא מכיר נעל שלא ניתן להתקין עליה SPD.
יש פדלים SPD זולים ויקרים.
עם כלוב ובלי כלוב.
חד צידי ודו-צידי.
רוב הרוכבים שאני ראיתי ורכבתי איתם, רוכבים עם SPD.
גם בכל אופני הספינינג שראיתי - יש להם SPD.

חשוב לדעת: בגדול, יש שתי צורות מכאניות ל-SPD בפדלים (עבור אותו קליט נעל!). דוגמה אחת אפשר לראות בדגם PD-545. מבט זריז יראה שבין התפסים של הנעל יש "משטח". דוגמה שנייה אפשר לראות בדגם PD-M647. מבט זריז יראה שבין התפסים של הנעל רואים את הציר, ולידו יש רווחים (רואים את האור מאחור) פדלים מסוג זה יהיו טובים יותר בפינוי בוץ.
תמונות של הדגמים אפשר לראות בחנות שופ@הרים.

ועכשיו לגבי הטאהו:
חיפשת נעליים שתוכל ללכת איתם לעבודה? אני מקווה שיש לך שטיח, כי אחרת (לאחר שחיקה ראשונית) כולם יחשבו שאתה הולך עם נעלי עקב :p
אני יודע... אני עם הנעליים שבתמונה (שילוב עבודה + ספינינג). לרכיבות שטח יש לי את "סוסי העבודה" של גרנה.

חזרה לפורום