הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/18/2008 10:38:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  דעה שונה
נושא: דעה שונה תאריך: 2/18/2008 10:38:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

כשבולמי האויר רק הגיעו לעולם האופניים, הם היו פרוגרסיביים מאוד, כלומר אם כיוונת את הבולם רגיש בתחילת המהלך, עדיין הוא היה רחוק מאוד מסגירה. זה מצב נוח לרכיבת עם מהלך קצר/בינוני, כי הוא מאפשר לך להתפנק בלי לסגור מהלך בנחיתות

במקומות שבהם צריך מהלכים ארוכים - מדרונות (DH), המהלך האורך לא נועד לפינוק אלא לעיקוב משופר אחרי הקרקע, במהירויות שבהן אין סיכוי לרוכב לעשות זאת. שם צריך התנהגות אחידה לאורך המהלך, כדי שהבולם יספוג את המהמורות. בעבר רק בולמים מבוססי סליל סיפקו באמת את הסחורה.

עוד נקודה למחשבה היא שבולמי האויר הראשונים סבלו מתדמית (אין לי מושג עד כמה זה היה נכון) של בולמים "עדינים", שלא יעמדו בהתעללות.

היום שני דברים השתנו:
1. ישנם בולמי אויר שהיצרן מצהיר עליהם כמתאימים לFR/DH.
2. ישנם בולמי אויר עם מהלך "ליניארי".

זאת ועוד, ישנם היום בולמים ליניאריים (סליל או אויר) שיש להם תא אויר פרוגרסיבי. בעזרת שינוי הלחץ בתא הפרוגרסיבי ניתן לשנות את התנהגות הבולם בהתאם לצרכים - FR או DH.

מכיון שיש לי בולם עם שליטה בפרוגרסיביות, עשיתי נסיונות והגעתי למצב שבו ההבדל בין רכיבת מדרון (DH) לבין FR/AM הוא במידת הפרוגרסיביות של הבולם האחורי בלבד.

הנקודה היחידה שיש לי נגד בולם אויר היא האמינות. למרות שבשנים האחרונות בונים בולמי אויר מאוד אמינים, מספיקה תקלה באחד האטמים כדי לדפוק לחלוטין רכיבה. הסיכוי לשבירה של סליל הוא נמוך בהרבה (מעולם לא שמעתי על דבר כזה), וגם עם סליל שבור אפשר לדווש עד האוטו.

ועוד דבר - מבנה המתלה יכול להיות פרוגרסיבי יותר או פחות, ויש מתלים עם "פרוגרסיביות הפוכה", כלומר שככל שהמתלה שוקע הוא נהיה רגיש יותר. ההתנהגות של האופניים נגזרת מהשילוב בין תכונות הבולם ותכונות המתלה.

לדעתי (מבוסס על הערכה על פי מבנה המתלה, ולא על נסיון!!) האופניים שלך יתנהגו מעולה עם בולם פרוגרסיבי.

אני לא בטוח מה מידת הפרוגרסיביות של הואנילה, אבל אם אתה מרוצה ממנו, למה להחליף?

אני חייב לסייג את הדבר הבא שאכתוב - מעולם לא ניסיתי זאת, וזה מבוסס על חישובים תיאורטיים בלבד. מתלה האופניים שלך מתרכך ככל שהוא שוקע - הייתי מרכיב עליו בולם פרוגרסיבי.

חזרה לפורום