נושא: מהנסיון שלי... תאריך: 2/24/2008 7:27:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
יתרונות: 1. עמידות בפנצ´רים גבוהה יותר - ואני משווה רכיבה באיזורים מאוד לא ידידותיים לצמיגים (קוצים וסלעים) במשך שנה עם ג´יפה ופסגומי. 2. חסכון מסוים במשקל - בעיקר אם ההשואה היא לפנימיות DH או להרכבה עם פסגומי. 3. מאפשר רכיבה בלחצים נמוכים יותר, ובשטחים מסויימים התוצאה היא אחיזה משופרת - אבל צריך להזהר עם זה. עומסים צידיים חזקים (שעלולים להיווצר בעת נחיתה לא מושלמת או נחיתה צידית או אחרי סיבוב באויר) עלולים לגרום לבריחת אויר, במיוחד בתקופה הראשונה לאחר ההרכבה. 4. התנגדות לגלגול - לא מבוסס על מדידות, אבל אני ממש הרגשתי שיפור לאחר הרכבת טיובלס. צריך לסייג ולומר שהייתי גם עם פסגומי וגם עם ג´יפה, מה שאומר שהקלתי על הגלגלים שלי, ויתכן שמזה זה נובע, אבל כל מי שפרק פעם צמיג עם פנימית לאחר כמה מאות ק"מ וראה את פירורי הגומי שנוצרו ביניהם, יכול להבין את גודל החיכוך. מובן שהאפקט הזה מוגבר ככל שהלחץ נמוך יותר, מה שמחזיר אותנו ליתרון הטיובלס בעבודה עם לחצים נמוכים.
לגבי החסרונות (בנוסף להסתייגויות שלמעלה): צמיגים יעודיים הם יקרים מעט יותר, וכבדים מעט יותר (אני רוכב ממילא על צמיגים זולים וכבדים מאוד). ההרכבה מצריכה נסיון מסוים, ולא תמיד פשוטה.
כמה מלים לגבי הנסיון שלך (כמו שאתה מציג אותו): הפנצ´רים הרבה יותר נדירים. למעשה, מאז שאני עם טיובלס נאלצתי לנפח צמיגים בשטח רק כשנגמר לי החומר...... גם אם יש מצב של פנצ´ר בשטח, פעולת הכנסת פנימית היא פשוטה בדיוק כמו פעולת הכנסת פנימית לצמיג שלא היה מורכב כטיובלס. אין הבדל. אני מסכים איתך שלא לוקח יותר מכמה דקות לתקן פנצ´ר בשטח, אבל כל העצירה הזאת מבאסת, ואני מעדיף לעצור כמה שפחות.
בקיצור, טיובלס זה לא קסם. זה נכנס חזק מאוד לאופנה לאחרונה, אבל זה בעוד שזה שיפור משמעותי ביותר לרוכבים מסויימים, זה בלתי נחוץ לרוכבים מסויימים, ולא כדאי עד מסוכן לרוכבים אחרים. אם אתה חי טוב בלי, תמשיך כך.
אישית אני עם טיובלס, וכרגע לא רואה את עצמי חוזר לפנימיות.
שבוע טוב
|