נושא: גם טיובלס, גם טוב, גם זול.... תאריך: 2/25/2008 7:24:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
אני לא מכיר כזה, אבל אני מרכיב טיובלס עם צמיגים שאינם UST. צמיגים מאסיביים עומדים יפה במשימה, והם זולים יותר. עוד דרך לחיסכון היא להשתמש בצמיגים כבדים, עם שוליים ממתכת ולא מקוולר.
באופן כלל אני אוהב את הצמיגים של WTB. הם זולים יחסית, עמידים, אוחזים - ואלה שאני משתמש בהם גם מחזיקים טיובלס מעולה, למרות שאינם UST. ההרכב שלי כרגע הוא מוטורפטור 2.4 מאחור, טימברוולף 2.3 מלפנים. גם הווירוולף שלהם זוכה לשבחים. בכל מקרה, כדאי לחפש מבצעים והזדמנויות.
לגבי לחצי ניפוח - כבר רכבתי עם 15 מאחור, 10 מלפנים. זה בסדר, אבל גבולי. לא הייתי ממליץ על זה באופן קבוע. ברכיבות XC או מדבר אני מכניס 30 בשניהם. ברכיבות DH אני מוריד לכיוון 20-25. פחות מזה זה רק במצבים מיוחדים.
זה גם תלוי מאוד בצמיגים עצמם. אל תיקח את המספרים יותר מדי ברצינות, אלא נסה מה מתאים לך בזמן נתון בהתאם לצמיגים, משקל, אופניים, סגנון, שטח. צריך להיות עם לחץ שימנע מגע בין החישוק לבין הסלעים. אמנם הסיכוי לסנייקבייט נמוך יותר כשאין פנימית, אבל גם סיבי הצמיג לא יעמדו בכל התעללות, וכדאי לא להגיע לצביטות.
ומילת אזהרה - אין כמעט צמיגים שהיצרן מאשר לרכב עליהם עם פחת מ-40PSI. אפילו הטימברוולף המפלצתי דורש לפחות 35. יש להניח שהיצרן יודע מה הוא אומר, ויש סיבה ללחץ מינימאלי שהוא קובע. אם אתה מחליט על פחות מזה, אתה לוקח על עצמך אחריות...
|