הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/28/2008 12:10:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  רומן ל עם תוכן  תשובה:
נושא: תשובה: תאריך: 2/28/2008 12:10:00 AM
מחבר/ת: רומן ל

הלן נירן

אני רוכב על OTERO ELITE של 2007, אבל אני יכול להגיד שהשילדות הן זהות בכל הדגמים (COMP; ELITE; SUPER). רק שבכל דגם ובכל שנה הצבעים הם שונים.
בשנת 2007:
COMP- עפור כהה
ELITE- זהב
SUPER- כסף
בשנת 2008:
COMP- כחול כהה
ELITE- ירוק כהה
SUPER- שחור

השילדה היא מסיבית ומתאימה ליותר מאשר קרוס קאונטרי. אני אישית רוכב איתה סינגלים טכניים (חורשים), עושה דרופים עד מטר בכיף. השילדה מחזיקה יפה ונותנת ביטחון לרוכב. חיסרונה של השילדה, הוא משקלה הגבוהה יחסית.
בולם קידמי הוא כמו אצלי, רק שאצלך עם נעילה. זהו יתרון בנסיעה בכביש ובעליות, כאשר אתה יכול לנעול אותו (כאילו קשיח) ובכך לא יהיה לך עיבוד אנירגיה.
בולם עצמו בסיסי יחסית, אבל אצלי עובד קשה ועדיין לא מראה סימני עייפות. בעיה יחידה איתו שאם אתה שוקל יותר מ-85 קילוגרם, ובהקשחה מקסימאלית הוא נסגר לך לעתים קרובות בירידות ובנסיעות טכניות! אם אתה רוכב כבד יותר מהמשקל הנ"ל, מליץ לך לשדרג בולם למשהו רציני יותר. (אני אישית שוקל 83 קילו) וסוגר בולם בירידות טכניות ודרופים (אישית חושב על שידרוג).
בולם אחורי, מאוד פשוט וכבד. יעיל רק בירידות, בעליות ובנסיעה על הכביש יש לו בובינג ולדעתי סתם מוסיף למשקל האופניים (את שלי שדרגתי לבולם אויר)- התנהגות האופניים השתנתה פלאים!
גלגלים טובים, כפולי דופן יעשו לך את העבודה.
צמיגים טובים גם הן, אצלי נגמרו יחסית מהר, רק אחרי 750 קילומטר.
הילוכים ברמה בסיסית, אבל במחיר כזה אי אפשר לבקש יותר!
כך גם רכיבי הנעה.
לדעתי סה"כ חבילה לא רעה בגלל לרוכב מתחיל, היכולה לשמש בסיס טוב גם בהמשך הדרך, כאשר את החלקים יהיה ניתן לשדרג עם הזמן ועם התקציב!

יום טוב ובהצלחה

חזרה לפורום