הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/27/2008 6:02:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  קצת איזון
נושא: קצת איזון תאריך: 3/27/2008 6:02:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

נראה לי שבן מצייר את זה בצבעים יפים מדי...

קודם כל, שיהיה ברור, יש תקן בינלאומי (UST) שמגדיר בדיוק מה הדרישות מהצמיג ומה הדרישות מהחישוק.
שתי שיטות ההסבה המקובלות הן קומבינה להסבת החישוק ל"מאפשר הרכבת צמיג ללא פנימית". זה עדיין לא הופך אותו לתואם תקן UST.

יתרון הערכה הקנויה, כפי שנכתב, הוא בכך שפס הגומי שלה מתאים יותר למשימה, יושב יותר טוב במקומו, ואינו מצריך דיוק בחיתוך (אין חיתוך.....). בפסים של סטאן (לא מכיר את של ג´ו) יש גם בליטה בשפת הפס שמשפרת את האיטום.

הבעיה הגדולה ביותר של הרכבת טיובלס - כדי שיהיה איטום, ולו גם חלקי, צריך שיהיה לחץ אויר שדוחף את שפתי הצמיג כנגד שפתי החישוק. כדי שיהיה לחץ אויר, צריך להיות איטום טוב מאוד, כמעט מושלם. מעגל קסמים, שהדרך להיחלץ ממנו היא על ידי שימוש בקומפרסור בעל ספיקת אויר גבוהה.

מכיון שהצמיג איננו מיועד להיות טיובלס, האיטום איננו מושלם, ושתמשים בחומר (ג´יפה) להשלמת האיטום. חומר זה איננו ידידותי לצמיגים, וישנם ייצרני צמיגים שבמפורש אינם ממליצים על השימוש בו, אפילו בצמיגי UST. כמובן שצמיגי UST אינם זקוקים לחומר.

הטענה שטיובלס חוסך משקל נכונה חלקית, ובעיקר אם מדובר ברוכבים אגרסיביים המשתמשים בפנימיות DH כדי להמנע מסנייקבייטס.

מומלץ מאוד להשתמש בצמיגי UST - הם אינם יקרים בהרבה מצמיגים רגילים, ובנויים לעמוד בכך.
בשימוש בצמיגים שאינם יעודיים, כדאי להתייעץ. שמעתי סיפורים רבים על צמיגים (בעיקר צמיגי XC דקי דופן) שאינם עומדים לאורך זמן במשימה.
דרך אגב, צמיגים שלי שכבר הפסיקו להחזיק טיובלס בצורה יעילה עברו אל בני אחותי ושרתו אותם נאמנה לאורך זמן, עם פנימית. ברגע שהגומי רק מתחיל להתייבש, החומר "מתבזבז" על איטום הסדקים שלו, ונגמר מהר יותר.

למרות כל האמור לעיל אני עם טיובלס, וממליץ על כך לכולם. אני משתמש בצמיגים שאינם UST של חברת WTB, שמוכיחים עמידות לאורך זמן. כבר הרכבתי לא מעט גלגלים גם עם ערכות מוכנות וגם בשחיטת פנימית, ובהרכבה זהירה שתי השיטות מחזיקות היטב לאורך זמן.
טיובלס מאפשר רכיבה עם לחץ אויר נמוך יחסית עם חשש נמוך יותר לצביטות של הפנימית, וכן עמידות טובה יותר בפנצ´רים רגילים.

בהצלחה

חזרה לפורום