הרים - אתר האופניים הגדול בישראל


טקסט הודעת פורום

4/2/2008 3:28:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  Tomer Nobel עם תוכן  תגובה משותפת לאלי ולניסן-קצת על חוסר איזון
נושא: תגובה משותפת לאלי ולניסן-קצת על חוסר איזון תאריך: 4/2/2008 3:28:00 PM
מחבר/ת: Tomer Nobel

אמנם שניכם העלתם שאלה בנוגע לבעייה רפואית בשני אזורים שונים בגוף אך המשותף לשניכם הוא שהתופעה הינה א-סימטרית. כלומר, צד אחד סובל אולם בשני אין סימפטומים.
למעשה בכל מהלך חיינו אין אנו מבצעים פעולות סימטריות, יש לנו (בד"כ) צד אחד דומיננטי יותר ולכן עיקר התנועות הדורשות יותר קורדינציה נעשות בו (כתיבה הינה הדוגמא הקלה ביותר אך גם יש רגל מנתרת וכד´).
לפי כך התשובה לבעייתכם היא מעט מורכבת וחייבת לכלול בנוסף לבדיקת התאמתכם על האופניים גם את צורת הרכיבה שלכם (האם אתם מאוזנים בזמן רכיבה\מאמץ) וגם לשקלל את עיסוקכם מעבר לרכיבה לדוגמא אם אדם מבלה את רוב זמנו בעיסוק בו צד אחד "עובד" יותר כמו ישיבה מול מחשב ושימוש ממושך בעכבר... יתכן וחגורת הכתפיים של צד זה הינה מקוצרת יותר ("תפוסה"). ולכן, בזמן רכיבה או מאמץ נוצר עומס על שרירי הכתף.
כמובן שאלה רק דוגמאות והפתרון צריך להיות בבדיקה רצינית, מקיפה ובמידת הצורך התאמת תרגילים מתאימים ל"איזון", התאמת הישיבה על האופניים וטיפול במידה ויש צורך בכך.
סליחה על אורך התשובה,
תומר

:eek: :eek:


חזרה לפורום