הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/6/2008 8:37:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  טיובלס
נושא: טיובלס תאריך: 4/6/2008 8:37:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

UST = Universal System Tubeless
תקן בינלאומי של טיובלס לאופניים.
התקן מתייחס למבנה הצמיג, וגם למבנה החישוק. ההבדל הכי משמעותי במבנה החישוק הוא איטום מוחלט, שמאפשר ניפוח ללא פנימית.

אם אתה משתמש בצמיגים בתקן UST על חישוקים בתקן UST אינך זקוק לחומר איטום (עדיין מומלץ להשתמש בו באיזורים מועדים לנקרים).

ערכות ההסבה המצויות בשוק מסבות את החישוק לטיובלס. ניתן להשתמש בצמיגי UST, או בצמיגים רגילים. צמיגים שאינם UST עלולים להתנהג בצורה לא צפויה במצב כזה, וכדאי מאוד להתייעץ עם בעלי נסיון לפני הרכבת צמיג כזה. למרות זאת - ישנם צמיגים שאינם UST שמחזיקים טיובלס בצורה מוצלחת מאוד.

צמיגי UST כבדים במעט מצמיגים מקבילים שאינם יעודיים. גם הצמיגים הלא יעודיים המוצלחים עם טיובלס הם על פי רוב הכבדים יחסית (צמיגי DH/FR/AM ברובם).

הוספת חומר איננה בעיה גדולה מדי עם שני סוגי הונטילים. אישית, אני פשוט מפריד מעט את דופן הצמיג, ושופך פנימה חומר. אין עם זה שום בעיה, משום שחומר האיטום יוצר הדבקה של ממש בין הצמיג לבין פס הגומי, והניפוח לאחר ניתוח פשוט הרבה יותר מההרכבה הראשונית.

אם אתה עם צמיג XC קליל ודק, לא יהיה הבדל משמעותי במשקל. אם אתה משתמש בפנימית XC רגילה, גם אז ההבדל לא יהיה גדול. החסכון הגדול במשקל מושג אצל רוכבים שעוברים מפנימיות DH כבדות לטיובלס. בכל מקרה, מבחינתי משקל איננו שיקול במעבר לטיובלס (אלא אם כן אתה יבבן משקל שסופר כל גרם).

אשמח לסייע לך בהרכבת טיובלס (וגם יש לי קומפרסור). אני יוצא למילואים מחר, אבל אם תגיע לרמת הגולן מתישהו מהשבוע הבא ואילך, תודיע לפני...

מקוה שעזרתי

חזרה לפורום