נושא: אוקיי אז ככה.. תאריך: 4/24/2008 5:00:00 PM
מחבר/ת: Moti Kona
מהם יחסי העברת ההילוכים? מרבית המעבירים עובדים בהגדרת יחס של 1:2 שזה אומר שהשיפטר על הכידון מושך 2 מ"מ והמעביר זז ב 1 מ"מ. כאשר אתה נמצא בהילוך האחורי הקשה ביותר (גלגל"ש קטן) ומגיע לעליה פתאומית, אתה ישר תנסה להקפיץ כמה הילוכים בו זמנית כלפי מעלה וכאן נכנס לתמונה ה Ghost Shifting מה שאומר שבגלל העברה מהירה תוך הפעלת לחץ ההילוך שאליו הינך מנסה להגיע לא ישתלב טוב כי במקום לקפוץ 1 מ"מ הוא זז ב 1.5 מ"מ(כאשר השרשרת מקפצת בין שני גלגל"שים)ותאלץ להוריד או להעלות הילוך. במקרים מסוימים זה יגרום לאיבוד המומנטום ועד לעצירה מוחלטת. ואז את שאירית העלייה אתה תעשה ברגל :eek: ביחסי העברה של 1:1 שנהוגים בסדרת X9 X0 ולדעתי גם ב X7 של סראם גם המעביר וגם השיפטר עובדים שניהם על אותו יחס ועכב כך מצמצמים את התופעה הזאת. מעבירי Deore עובדים על 1:2 ובנוסף עשויים מחומרים זולים יותר. אני באופן אישי מאוד נהניתי לעבוד עם סראם, העברות מדויקות ביותר, קפיץ חזק שמותח את השרשרת ושיפטרים נוחים. אני לא מכיר מניסיון את הXT או ה XTR שנחשב למעביר מאוד איכותי ואין לי מידע לגבי יחסי העברה שלהם אבל המעט ששמעתי עליהם היו רק דברים טובים. אם מישהו מהחברים שלך רוכב עם סראם X9 ומעלה או XT\XTR אני ממליץ שתעשה סיבוב ותתרשם.
|