הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/7/2008 9:29:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  בולם הפוך
נושא: בולם הפוך תאריך: 5/7/2008 9:29:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

בדרך כלל בולמי כתר כפול, אבל ראיתי גם כתר יחיד.

ישנם שני יתרונות ברורים שמיוחסים לבולם הפוך:
1. משקל בלתי מוקפץ נמוך יותר - משפר יכולת עקיבת קרקע, וזה משמעותי יותר ככל שעולים במהירות.
2. חפיפה גדולה יותר בין הרגל החיצונית לרגל הפנימית של הבולם - מה שתורם לקשיחות צידית.

החסרונות:
אין מצב לקשת בין הרגליים - פוגע בקשיחות הצידית, ומונע אפשרות של שימוש בבלמי חישוק.

לפני שלוש-ארבע שנים הם היו מאוד באופנה - אבל הפופולריות שלהם ירדה - אם בגלל בעיות אמינות שיוחסו להם, אם בגלל ירידת משקליהם של בולמים ארוכי מהלך בכלל, ואם בגלל בעיות של קשיחות צידית שיוחסו להם. אני מניח שחלק מזה נובע מעצם היותם מיועדים מלכתחילה לרכיבת מדרונות תחרותית.
ישנו גם ויכוח לגבי משמעות ההבדל במשקל הבלתי מוקפץ במהירויות של אופניים.

הבולם ההפוך היחיד שאני מכיר היום שאפשר לקנות חדש הוא של White Brothers.
הוא לא מהקלים - במהלך 200מ"מ המשקל הוא 3855, ובמהלך 180מ"מ המשקל הוא 3400. בזמן שפוקס 40, למשל, שוקל מעט יותר משלושה ק"ג, ויבבני משקל אמיתיים יכולים למצוא גם בולם 180מ"מ משובח במשקל 2400, זה יכול להיחשב כמגרעת.

באופן אישי - מכיון שהוא אמרו להצטיין במשקל בלתי מוקפץ נמוך, בחנתי את התנהגות האופניים שלי עם 2ק"ג נוספים על הכידון (משקל מוקפץ) - ולא הרגשתי בהבדל. גם אם יש - הוא מינורי. מכיון שכך, ומכיון שאני חושב שהוא יותר יפה מכל בולם "רגיל", ואני מפנטז על איך הוא יראה על הבאנשי, וחוסך את הכסף....
http://www.whitebrotherscycling.com/26dual.shtml

ברמן

חזרה לפורום