נושא: בין XC לFR יש תחום מאוד מאוד רחב... תאריך: 5/25/2008 2:27:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
ועדיין ישנה השאלה - האם ש"מ או ז"ק.
ז"ק - לספשלייזד יש את דגם ההארדרוק ספורט המוצלח. רבים התחילו איתו והמשיכו הלאה, וניתן למצוא אותם כמשומשים. כבר הזכרתי נסיון טוב מאוד שהיה לי עם מונגוס פיירבול - אופניים אגרסיביים ומאוד עמידים, ובמחיר נמוך. עשיתי איתם לא מעט AM, ואהבתי.
ש"מ - להארו יש אופניים חזקים וזולים יחסית. סדרת R מיועדת לAM רך, אבל אם אינך כבד במיוחד הם יאפשרו גם התפתחות לכיוון האגרסיבי. סדרת X מיועדת לפרירייד, אבל מאפשרים גם דיווש ברמת יעילות הגיונית, ולא מעטים עושים איתם גם עליות. יש לי גם נסיון טוב עם שווין רוקט - הדגם הבסיסי יעיל מאוד ויחסית עמיד, אבל מרווח גחון נמוך עד כדי כך שאני מיהרתי להחליף אותם. ישנו דגם "קומפ" שהוא בעל מהלך מעט ארוך יותר, ועשוי גם הוא להתאים.
יש כמובן דגמים נוספים.
בכללי: במחיר הזה הייתי מתרחק מבלמי דיסק. אין שום צורך ביותר מ-24 (או 16) הילוכים. המעבר בין 8 הילוכים מאחור לבין 9 הילוכים מאחור איננו מאוד מורגש לרוב הרוכבים (במיוחד האגרסיביים), אבל מקפיץ את המחיר במידה משמעותית מאוד. שים לב לאיכות הגלגלים (לא הצמיגים, אלא החישוקים והטבורים). סביר להניח שהם החוליה החלשה. שים לב שנוח לך על האופניים. אופניים נוחים באיכות בסיסית עדיפים על אופניים איכותיים ולא נוחים.
|