הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/26/2008 6:50:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  יש המון דגמים מסויימים שהייתי ממליץ
נושא: יש המון דגמים מסויימים שהייתי ממליץ תאריך: 5/26/2008 6:50:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

כמו שכבר אמרתי - לפעמים יהיה יתרון קל לזה - ולפעמים להוא.

כמו שכבר כתבתי - הגלגלים חשובים, אבל תחושת ה"חיים" של האופניים מגיעה ברובה מהבולם. חפש אופניים עם בולם קפיץ, והקפד לטפל בו - ברוב האופניים ברמות המחירים שאתה מחפש מגיעים בולמים פשוטים, שמתנהגים לא רע אחרי טיפול. כמו בכל בולם, ההתנהגות הזאת מתקלקלת אם לא מקפידים על הטיפולים - ובדרך כלל מדובר בטיפולים פשוטים מאוד אבל תכופים (כל 20-30 שעות רכיבה!). כדאי להקפיד על העניין הזה.

לגבי הדגמים ששאלת עליהם:
טרק 3900 הם אופני כניסה בסיסיים, שאני לא רואה במה ישדרגו אותך - למרות שלכאורה יכולים להספיק.
איירוןהורס מאבריק דומים להם, אבל עם מזלג בעל מהלך ארוך יותר (100 לעומת 80 - יתרון בירידות ובטכני) ונעילה (יתרון חשוב בעליות). ההילוכים שלהם בדרגה אחת מעל (אני היום עם מערכת כזאת).

אופני הכניסה שלי היו מהבסיסיים בסדרת הכניסה של מרידה, ועשיתי איתם דברים שאני לא בטוח שבמרידה התכוונו אליהם... אני יכול לומר לך שהם עמדו בכבוד גדול במסלולים ובסגנון שממש לא נועד להם, ועד היום אני מצטער שמכרתי אותם.

לגבי מידה - זה עניין שמשתנה מאדם לאדם (בגלל מבנה גוף שונה), ומחברה לחברה. כלל האצבע מציב אותך באיזור M, אבל באופני שטח ההבדלים יכולים להיות מאוד גדולים, וכדאי למדוד כל זוג אופניים שעולה על הפרק.

בהצלחה

חזרה לפורום