נושא: אמור לי איזה קונה אתה... תאריך: 7/9/2008 6:18:00 PM
מחבר/ת: אמיר ברמן
ואומר לך איזה רוכב אתה (או שמא בן אדם ?!?). לאחרונה התחלתי לעבוד בחנות אופניים כלשהי באיזור המרכז, ופשוט נדהמתי מאופיו ההפכפך של הרוכב הישראלי המצוי (אני יודע שחלקנו עוד בסדר). רובו מגיע לחנות ממשמש את הצמיג של אופניים כאלו או אחרים, מהנהן בראשו ואומר בביטחון, שלא היה מבייש את אלוף העולם, את משפט המחץ: "זה טוב זה..". עכשיו מנקודה זאת ואילך הקונה הישראלי מתחלק לשלושה סוגים: 1. זה שלא מבין כלום, ועושה את עצמו מבין - זה אותו אחד שלא משנה מה יגיד הוא לא יבין וגם לא ירצה להבין. 2. זה שעשה שיעורי בית בבית (הגיוני) - הוא הגיע ללמד אותי. ממש חשוב לו להדגיש בפני את ההבדלים (הזניחים מאוד) בין סגסוגות האלומיניום. שדרך אגב אני מוכן לשים את אחד מהאיברים היותר רגישים שלי על העובדה שהוא לעולם לא יבדיל בין הסגסוגות השונות. אחרי כל זה הוא יחזור לסוג הראשון ולא יעניין אותו דברים "שוליים" כמו: בולמים, בלמים, גלגלים שלא לדבר על שלדה.. 3. הקונה השלישי - יתחיל את "מסיבת העיתונאים" שכינס לי בחנות בכך "למה אין לכם Giant חבר שלי אמר לי שזה הכי טוב וכל השאר זבל". מה אני אגיד במצב כזה. סתם אני יודע מה להגיד אבל כמה סבלנות אפשר לאגור לאנשים כאלה.
לזכותו של הקונה הישראלי אגיד שיש עוד כמה יחידי סגולה שעוד נעים להיות לידם בשביל לכוון אותם לאופניים הנכונים להם ולעיתים גם ללמוד מהם דברים חדשים ומועילים.
|