הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/12/2008 3:25:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  Guy Wekselman עם תוכן  תשובה למכתב של אמיר ברמן (אמור לי איזה קונה אתה..)
נושא: תשובה למכתב של אמיר ברמן (אמור לי איזה קונה אתה..) תאריך: 7/12/2008 3:25:00 PM
מחבר/ת: Guy Wekselman

אני מהקונים שניסו לעשות שיעורי בית ולקרוא לפני בכל מקור שיכולתי כגון פורומים, אתרי אופניים התייעצות עם רוכבים ותיקים וכאשר נכנסתי לחניות, התפלאתי לראות שרב המוכרים דווקא לא הפגינו ידע רב ובעיקר ניסו לדחוף לי אופניים שלאו דווקא התאימו לצרכי, העיקר למכור, לדוגמא מוכר מסוים ניסה לדחוף לי אופניים במידה S למרות שהמידה שלי היא M כי הם היו מודל 2007 ולא נשאר לו במחסן את כל המידות אך לאחר בדיקה הוא הבין שיש לו בסניף אחר מידה מתאימה ופתאום הוא חזר בו מדבריו וטען שבמחשבה שניה אולי אני כן מידה M ושהוא התבלבל קודם תחת התרוץ של הוא לא שמע טוב מה הגובה שלי כאשר הלכה למעשה לא אמרתי כלום בקשר לגובה שלי חוץ מהפעם הראשונה... ובאמת יש הרבה מרכיבים שמשפיעים על איכות האופניים (שלדה בלמים שיכוך וכו´) אבל הדבר החשוב ביותר זה שהשלדה תהיה מתאימה לך אחרת מה זה משנה אם יש לך מהלכים או שיכוך קצת יותר טוב.
אני בסוף קניתי Teocali comp 2008 ואני חושב שהם האופניים המומלצות ביותר לרוכבי AM עם תקציב של 5000-6000 ש"ח בהשוואה למותגים מיתחרים שמוכרים אופניים בעלות איכות זהה במכירים גבוהים בכ- 20% יותר,
איני רוצה להכליל אותך ברשימת המוכרים הללו יתכן שאתה יותר מקצועי מהם.
אבל עד היום לא באמת הצליח שום מוכר להסביר לי על ההבדלים בין הרכיבים השונים כגון מה יוצר טוב במהלכי XT לעומת LX או Deore
או מה ההבדל בין בולמים שונים
או למה שלדה של Specialized Stumpjumper או Trek Fuel EX9 יותר טובות משלדת Teocali Elite
תשובות כגון הרכיבה יותר טובה על אופניים צריך לנסות כדי לדעת זה הם מבחינתי שיטות שווק של היצרנים שמוכרים לנו מותגים בהרבה כסף ולא תשובות שמוכרים באמת יכולים לתת את הדעת עליהם!!!
אני חושב שברמת הרוכב החובב(מקצועי) כל עוד אתה לא מתחרה אז יכולת הרוכב היא הרבה יותר משפיעה מאשר הבדלי האופניים!!!
לדעתי רוכב טוב לא יושפע בצורה משמעותית כאשר תיתן לו לרכב על כל אופניים שרמתם היא פחות או יותר זהה. ומחירי האופניים הם לאו באותם סדרי גודל.
הבדלים במשקל של 1-2 קילו הם לא סיבה מספיק טובה לשלם על אופניים מחירים של אלפי שקלים וברכיבת AM לא קיימים כמעט מכשולים שרוכב מנוסה יוכל לעבור באופני AM ב-5000 עד 6000 ש"ח לעומת אופניי AM ב-15000 ש"ח
תגובות יתקבלו בשימחה בבלוג http://rocks-and-roll.blogspot.com/

גיא

חזרה לפורום