נושא: ממש חבל תאריך: 7/13/2008 10:54:00 AM
מחבר/ת: צחי בר סלע
חבל שניסיונך לא היה טוב בחנות. עשית מצויין ובחוכמה לבדוק בפורומים ולהתייעץ, כי בסופו של דבר בכל חנות המטרה היא למכור ולכן דאגת קודם לאינטרס האישי שלך, ובצדק.
אני דווקא פגשתי (גם) מוכרים שהעדיפו לומר את האמת, בתחום התקציב שלי ולא חירטטו.
כמו שזכותו של אמיר (או כל אחד) לבקר בצורה קולקטיבית את הצרכן הישראלי (ולא כולם נופלים לקטגוריות שאיתן הציע), ולך (או כל אחד אחר) מותר לבקר את המוכר הישראלי בצורה קולקטיבית (ולא כולם מתאימים לתיאור שלך)
הנה גם אני אהיה מכליל, בתחום האופנועים (ואומר מראש שלא כולם כאילה): למה לקח יותר מעשור בכלל להביא לארץ אופנועים מהסוג "אותה השלדה, אותו המנוע, מכוון לטיפה פחות הספק (ויותר אמינות) וטיפה פחות כיסויי פלסטיק"? (וכל זה למרות הפרש של כ-20% במחיר) כי כל הישראלים רוכבים הכי טוב בעולם. כולם צריכים את הסופרספורטיבי. ע"ע רוכבי אופניים, על אופניים ב-20,000ש"ח בפארק הירקון. בעלי החנויות מנצלים את זה, ובצדק מכיוון שמטרתם למכור. הבעיה היא שלפעמים הם מגזימים מכיוון שרק אחוז קטן מהרוכבים באמת מנצלים את האופניים לייעודם.
ברמת החובב (להערכתי כ-90% מהרוכבים) - קילו לפה או לשם באמת לא יעשו את ההבדל. ברמת המקצוענים - בטח ובטח. כל קילו חשוב ויש לנו מתחרים שמגיעים לתוצאות יפות בקנ"מ בינ"ל.
דרך אגב, הנה נקודה למחשבה: יש כמה דגמים של אופניים (יש הרבה דוגמאות) שהם לא סינגל פיווט (כי אכן יש להם זרועות, ולינק וכל מיני יצורים כאילה אשר הופכים אופניים ל"לא סינגל פיווט" א-ב-ל הסתכלות מקרוב מראה כי יש ציר אחד, המוביל זרוע אחת הישר לגלגל האחורי... ואני תוהה, האם לא לקרוא לזה "סינגל פיווט בעל בולם משוכלל"? והנה א-ב-ל על הא-ב-ל : כאשר אני ראיתי את אופני טרק פיול החדשים צחקתי על זה (סינגל פיווט משוכלל) מצד אחד אבל מצד שני מיקומו המיוחד של הציר אמור לבטל את הקשחת החלק האחורי תחת בלימה. האם זה עובד? האם זה משפיע? אני לא יודע, לא בדקתי, לרוכב מקצועי זה ישפיע המון. לכן המשפט "תשובות כגון הרכיבה יותר טובה על אופניים צריך לנסות" הוא נכון. ב- 100%. אז נחזור לעיקר. אם היתה סוכנות רכב של כל הדגמים, והיו שם מרצדס, סובארו, למבורגיני, מזדה, BMW, פורשה, יונדאי, אז בטוח שמה שהיה נוח וטוב לשימושך לאו דווקא היה מתאים במחיר, ובסוף היית קונה מה שהיד משגת. באופניים, צריך קצת עודף כסף, אבל ממש לא צריך להיות מיליונר כדי להשיג את הטופ של הטופ, והרבה רוכבים מתנחמים בזה (וקונים את מה שהם לא צריכים)
ויש עוד הרבה מה לומר בנושא זה.....
|