נושא: קצת סדר בבלגאן תאריך: 10/4/2008 4:53:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
נתחיל מהתחרויות ה"רשמיות".
רוב התחרויות האלה מאורגנות בשיתוף איגוד האופניים אבל ברובן אפשר להשתתף גם בלי להיות חבר איגוד - רק משלמים קצת יותר. חוק הספורט במדינת ישראל מחייב כל משתתף בתחרות ספורט להציג תוצאות חיוביות של בדיקה ארגומטרית, כלומר בדיקה של תיפקוד הלב-ריאות תחת מאמץ - מהשנה האחרונה. בדיקה כזאת עורכים לחברי איגוד האופניים ממילא בקבלה לאיגוד ובכל שנה, כך שגם הוצאה זו נחסכת מחברי האיגוד. רוב סוגי הביטוח אינם מכסים מקרים שקשורים לתחרות, ולכן צריך ביטוח מיוחד. לחברי איגוד האופניים יש ביטוח שנתי שמכסה גם תחרויות וגם אימונים לקראת תחרויות, ולרוכבים שאינם חברי איגוד ניתן לרכוש ביטוח כזה ליום אחד, או לשבוע (אם אתה רוצה להתאמן במסלול התחרות). גיל המינימום להשתתפות משתנה בין תחרויות, אבל לדעתי רוב תחרוית DH הרשמיות שהיו בארץ כללו מתחרים בגיל 15. בכל התחרויות חובה קסדה. בתחרויות הDH חובה FF, ולפעמים גם מוגדר מיגון יותר רציני - אבל ברור לך שבתחרות אתה תעשה דברים שאולי היית נמנע במצב רגיל, ולא כדאי לצאת למדידת זמנים ללא מיגון מלא וטוב. ברוב המקרים יש סימון מינימאלי של המסלול, שמאפשר להתאמן, לפחות שבוע לפני התחרות. בכללי לא אכפת לאף אחד עם איזה אופניים אתה משתתף. X7 הם בהחלט אופניים קבילים לתחרות DH ואף אחד לא יעשה לך פרצופים. בתחרויות הרשמיות יש מרשלים לכל אורך המסלול, ואמבולנסים, כך שיש מי שידאג לך במקרה של פציעה, וזה כלול במחיר ההשתתפות.
שורה תחתונה - אין בעיה ללכת ולהשתתף. אם אתה רוצה רק פעם אחת להבין על מה מדובר - אין צורך להצטרף לאיגוד. אבל אם אתה מתכנן להשתתף בכל התחרויות בשנה מסויימת (ובתחום הDH מדובר במספר לא גדול של תחרויות) - שווה להצטרף לאיגוד, משום שבראיה שנתית תחסוך הרבה כסף.
בקשר לארוע רדבול - מפאת אופיו האלים של המסלול הוזמנו מספר מצומצם של רוכבי-על ישראלים, ומביניהם נבחרו המשתתפים. שמעתי שפתחו את המבדקים גם לאחרים, אבל שמעתי אפילו על חלק מאלה שהוזמנו שהחליטו להימנע לאחר שראו את המסלול.
לגבי תחרויות פיראטיות - כל מי שמשתתף באירגון של תחרות כזאת חושף את עצמו לתביעות משפטיות של מי שמשתתף ונפצע. גם אם אני נשבע לך שלא אתבע והכל בין חברים - אם יש לי ביטוח (ואני ממש אידיוט אם אין לי) חברת הביטוח שלי תרצה לצמצם הפסדים, ויחפשו את מי לתבוע. במקרה של אירגון רשמי לא יהיה להם, והכל יגמר יפה, אבל באירגון פיראטי יש מצב שהם ימצאו מי אירגן, ויתבעו לו את הנשמה. גם לא ברור לי מה אפשרויות הפינוי במקרה של פציעה, ועד כמה הביטוח שלך בכלל יכיר בארוע כארוע שמכוסה על ידי הפוליסה. בקיצור, הרבה אנשים משתתפים בתחרויות הפיראטיות, אבל הייתי לומד טוב טוב את העניין לפני שהייתי מסתכן בזה. במיוחד כשאתה בסך הכל מתחיל - חפש את הארועים הרשמיים, ונסה להשתתף בהם.
אבל אולי תתחיל פשוט ביום ראנים במנרה. המסלול הוא ברמה עולמית, ועם רכבל צמוד (אפשר לעשות פס יומי, ולחסוך כסף). סע לשם עם מישהו שמכיר את המסלול, ואחרי יום ראנים (אם יהיה לך כוח ליום שלם של ראנים) יהיה לך מושג טוב לגבי מה זה מסלול DH - וגם תכיר את המסלול לקראת התחרות...
בהצלחה
|