הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/11/2008 11:44:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  ההבדל העיקרי הוא במבנה המתלה
נושא: ההבדל העיקרי הוא במבנה המתלה תאריך: 10/11/2008 11:44:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

ולכן השאלה היא האם אתה מאמין לאלפים הטוענים שבהקלר הביאו את מתלה הציר היחיד לדרגת אומנות, או שאתה מעדיף לחשוב שאם יש לך פי כמה צירים - ובהתאמה מחיר קניה ותחזוקה - זה כנראה יותר טוב.
ההבדל המשמעותי ביותר שהבחנתי בו (מלבד המתלה, כמובן) הוא מרווח עמידה גבוה בהרבה בהקלר - "1.5 במדיום(!), שעלול להיות משמעותי.
מעבר לזה - חצי מעלה בזוית הכסא אינה כה משמעותית (ניתן לפצות עליה במוט כסא עם לייבק ומשחק עם מיקום המסילות), אבל 2.5מ"מ בתמוכות השרשרת עלול להיות מורגש ברכיבה, במיוחד לאור העובדה שאורך בסיס הגלגלים זהה (כלומר, הרוכב ממוקם במיקום קדמי יותר בהקלר, לטוב ולרע.

דרך אגב, שמעתי ממקורות בעלי נסיון (אין לי מספיק נסיון משלי כדי לקבוע) שיישום VPP באינטנס יותר מוצלח מאשר בסנטהקרוז (מה זה אומר?).
עוד דרך אגב - סנטהקרוז ידועים דוקא ביישום מוצלח מאוד של מתלה ציר יחיד, בכל הרמות (סופרלייט, הקלר, בוליט).

אם הייתי מתלבט בין שתי השלדות האלה, הייתי מעדיף כנראה את ההקלר, אבל מדובר בנטיית לב ולא בהעדפה מדעית כלשהי.

חזרה לפורום