נושא: מה שיפה במסלול במנרה (מלבד הנוף) תאריך: 10/16/2008 12:15:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
זה שהוא אמנם תלול מאוד, אבל גם רוכבים בעלי שליטה סבירה יכולים לעבור את רובו על הגלגלים, או ללכת קטעים קצרים.
הפעם הראשונה שלי במנרה היתה עם אופני כניסה ז"ק עם 63מ"מ מלפנים, בלמי חישוק וצמיגי "2.1. לאחר מכן עשיתי את המסלול גם עם ז"ק אגרסיבי 120מ"מ, ועם ש"מ 100מ"מ. וגם עם הבאנשי.
אין ספק שזהו מסלול DH במלוא מובן המילה, אבל לא חייבים להיות נמרוד חמו כדי לרכוב שם. אני מצטרף לאזהרות החברים - בודאי לא פחות ממיגון ידיים ורגליים וקסדה מלאה, וכדאי מאוד לקחת מגן גוף כלשהו. כמעט כל נפילה שם עלולה להסתבך (במיוחד בחלק העליון אני רוכב שם עם ג´ינס - אין כמעט דיווש (רק בקטע קצר בין החלק העליון לתחתון), וזה מאוד מגן משיפשופים בנפילות "קלות".
המסלול מסומן שלדית, אבל כדאי מאוד לבוא עם מישהו שמכיר, גם בגלל שיש דברים שעלולים להפתיע, וגם בגלל שלפעמים צריך לעבור מסינגל לסינגל דרך דאבל, ואם לא מכירים אפשר לפספס (אין אפשרות ללכת לאיבוד, אבל חבל להפסיד את המסלול).
דרך אגב, לא כדאי להגיע בסופי שבוע ובזמן שיש הרבה מטיילים, משום שרוכבים מקבלים עדיפות נמוכה במצבי עומס (שלושה רוכבים + אופניהם בקרונית של 8 אנשים...)
עוד דבר - מכיון שאתה פחות מנוסה ונוסע פעם ראשונה, חכה לשמוע שהמסלול מהודק. לפני הגשם האחרון היה מדורדר מאוד, ולמרות שירד שם גשם אתמול, אני לא סגור על מצב המסלול. שווה לחכות קצת, ולתת לסרוטים באמת לדווח מה המצב.
בהצלחה
|