נושא: המלצות תאריך: 10/21/2008 11:53:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
1. האופניים שפירטת, והרבה אחרים. לרוב היצרנים יש, והבדלים ברמה לא גדולים, אם בכלל. 2. בפירוש כן. דיסקים זולים טובים פחות מבלמי חישוק סבירים, ואין ארוחות חינם. אם תקבל בלם דיסק סביר במחיר הזה, משהו אחר באופניים יהיה זול עד כדי חוסר תפקוד או חוסר אמינות. 3. האורך חשוב, אבל איכות השיכוך חשובה יותר. לרכיבות רגועות אין צורך בבולם ארוך יותר, מה גם שהאיכות בכל מקרה לא תהיה בשמיים. לדעתי הבולם הקדמי הוא הרכיב הבודד החשוב ביותר לחווית הרכיבה, ומפאת מחירו לא ממהרים להחליף. בולם ארוך כמעט תמיד יהיה יקר יותר, ולא בהכרח משכך טוב יותר, או אמין יותר. 4. לא, אבל.... DEORE היא המערכת הזולה ביותר של שימאנו ל-9 הילוכים (27). רכבתי מעל שנה עם מערכת ACERA, ללא בעיות ראויות לציון, ובודאי שלא בעיות אמינות. היום אני עם ALIVIO, שהיא הרמה הגבוהה ביותר של שימאנו ל-8 הילוכים. אני לא חושב שהיא פחות איכותית מDEORE. אם תחליט על XT, למשל, זה סיפור אחר, אבל קח בחשבון שהמעבר מ-24 הילוכים ל-27 מעלה את מחיר כל אחד מרכיבי המערכת כמעט פי 2, ואין לזה שום הצדקה, בודאי לא ברמות האלה. את ההפרש (מאות שקלים) שבין DEORE לבין ALIVIO (שלא לדבר על ACERA) הייתי משקיע בבולם קדמי איכותי. ודרך אגב, לא הייתי הולך על פחות מ-ACERA. זה כבר באמת עלול להיות בעייתי בשטח.
בהצלחה
|