הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/24/2008 5:23:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  צריך להבדיל בין תקן UST לבין שאר הקומבינות
נושא: צריך להבדיל בין תקן UST לבין שאר הקומבינות תאריך: 10/24/2008 5:23:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

תקן UST (ר"ת: Univeral System Tubeless) מגדיר מבנה של חישוקים וצמיגים להרכבה ללא פנימית. ממה שאני מבין החישוק הזה איננו עומד בתקן (אני לא יודע).

ניתן להסב חישוק לטיובלס על ידי אטימתו בעזרת פס גומי שבתוכו ונטיל (למשל, פנימית שחתוכה בצורה מתאימה). בצורה זו ניתן להרכיב צמיגי UST או צמיגים אחרים ללא פנימית.

ההבדל בין שתי השיטות הוא בעיקר שבערכות לא צריך להתעסק עם חיתוך מדוייק של הגומי, אלא פשוט מלבישים. מחיר הערכות היה גבוה מאוד בעבר, וחיסכון של מעל 100ש"ח הצדיק, לדעתי, את העבודה היתרה.
ואף על פי כן, הטיובלס הראשון שלי היה עם ערכה, ואני מאמין שהיה לי קשה בהרבה אילו ניסיתי ללא ערכה מוכנה.

מנסיוני (המוגבל, יש לומר) כל חישוק כפול דופן יכול להתקמבן לטיובלס, עם ערכה או בלעדיה.

דרך אגב, שים לב שמכיון שהערכה מגיע ברוחב נתון, צריך לרכוש פסים מתאימים לחישוק בשרשותך. הערכה הרגילה מתאימה לחישוקי XC, ויש ערכות לחישוקים רחבים יותר. לי יש כרגע חישוקי FAT-DADDY של BOMBSHELL עם פסים של סטאן, והיה גם קל מאוד לנפח, וגם מחזיק מעולה.

בהצלחה

חזרה לפורום