נושא: אנסה להסביר תאריך: 10/25/2008 4:39:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
חישוק UST (ייעודי לטיובלס) בין שאר תכונותיו - הוא פשוט אטום לכל היקפו. בחישוק רגיל, שמיועד לפנימית, אפשר לראות את פטמות החישורים בעין בזמן שאין צמיג על החישוק, כלומר - יש שם חורים רבים (בהתאם לחישוק) שדרכם יברח האויר אם תנסה להרכיב צמיג ללא פנימית. מטרת הקומבינה היא לאטום חישוק רגיל, כך שהאויר לא יברח ממנו. בערכות המוכנות ישנו פס גומי שרוחבו בערך כרוחב החישוק שהוא מייועד אליו, ויש בו ונטיל. שים לב שאין קשר בין פס הגומי הזה לבין המוצר "פסגומי" שמיועד למנוע חדירת קוצים לפנימית! מי שמוכן לעבוד קצת יותר ולחסוך מספר שקלים, לוקח פנימית מעט קטנה עבור החישוק שלו ("24 או "20 עבור חישוק "26), פותח אותה לאורכה וחותך במדויק לאורך שולי החישוק, כך שמתקבל פס גומי ברוחב המתאים לחישוק, ועם ונטיל שמחובר אליו, שדרכו ניתן לנפח את הצמיג.
בשני המקרים מדובר בקומבינה שאוטמת את החישוק ומאפשרת הרכבת טיובלס עליו. משימת הרכבת הצמיג והניפוח הראשוני בעייתית באותה מידה בשני המקרים, והטיובלס יחזיק אחרי כן באותה מידה. כל זאת, כמובן, בהנחה שעבודת ההתאמה והחיתוך של פנימית נעשית בצורה מדוייקת וחכמה.
לגבי התאמת רוחב פס האיטום לרוחב החישוק - על כל פס מצויין בפירוש רוחב החישוק שאליו הוא מייועד. עם פנימיות אנחנו הרבה פעמים "גונבים" קצת מידה, בעיקר מרכיבים פנימית צרה על צמיג רחב (מה שמעודד סנייקבייטס, דרך אגב), אבל כאן זה בלתי אפשרי משום שהאיטום צריך להיות מדוייק, ופס צר מדי פשוט לא יצליח לאטום. אם אתה קונה ערכה, תאמין ליצרן וקנה מידה מתאימה לחישוק שלך.
דרך אגב, אני מאמין שבפעם הראשונה שלי הצלחתי בעיקר משום שהיתה לי ערכה מוכנה. לאחר שצברתי מעט נסיון עם ערכות (על אופניים שלי ושל חברים) עברתי להשתמש בפנימיות חתוכות, משיקולים כספיים.
בהצלחה
|