נושא: כמה נקודות למחשבה תאריך: 10/28/2008 3:49:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
קודם כל, עזוב אותך מסוגי שיכוך. כל שיטה יכולה להיות מייושמת טוב או לא-טוב, ועדיף ציר-יחיד שמייושם בצורה חכמה מאשר כל הפטנטים האחרים ביישום בינוני.
התקציב שלך הוא נאה לאופניים חדשים, וממש טוב לאופניים משומשים.
השאלה היא עד כמה אגרסיבי אתה רוצה את האופניים, או במלים אחרות - כמה אתה מוכן לשלם בעליות לטובת הירידות. אני עצמי (ויש לי כמה חברים שגם הם) רוכב על אופניים כבדים ועתירי אינטשים, לטובת הירידות. התשלום בעליות הוא משהו שאני משלים איתו בכיף, ופשוט נוסע יותר לאט. במקרים קיצוניים (ונדירים מאוד) אני גם הולך קצת ברגל, אבל ברוב המסלולים זה לא קורה.
בקשר למפרט - אם תרצה ייעוץ ספציפי, בקש, אבל בכללי - סדר העדיפויות שלי הוא כדלקמן: * בולם קדמי - בדגש על איכות השיכוך (משקל פחות חשוב). עדיף ציר 20מ"מ. * בולם אחורי - בדגש על איכות שיכוך (משקל לא רלבנטי). * גלגלים - בדגש על עמידות. למשקל יש חשיבות. * צמיגים - שים לב לעמידות, אחיזה, גילגול, משקל (שכחתי משהו?...). המחיר אינו יקר יחסית, וממילא מחליפים לפחות פעם בשנה. * בלמים - הדגש היחיד שלי הוא אמינות. יש מי שאוהב עוצמה - לי לא היתה חסרה עוצמה גם עם בלמי חישוק, ובודאי לא עם כמעט שום סוג של בלמי דיסק הידראוליים. * פדלים, גריפים, אוכף - בהתאם להעדפותיך. המחירים אינם מאוד יקרים, וניתן לשדרג בהמשך. * כל השאר.......
בהצלחה
|